Japonia incearca implementarea blockchain pentru inregistrarea proprietatilor

23 iunie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Japonia incearca prin autoritatile sale centrale implementarea tehnologiei revolutionare blockchain pentru un mai bun management al inregistrarii proprietatilor si a bunurilor imobiliare.

roger

Bitcoin in Japonia

De la incidentul de hacking numit MT.GOX, guvernul japonez incearca cu atentie sa reglementeze in mod corespunzator piata de comercializare a criptomonedelor in intreaga tara.

In aprilie 2017, guvernul japonez a adoptat o „Lege de reglementare Bitcoin„, care a fortat toate schimburile din Japonia sa puna in aplicare în mod corespunzator mandatele „know-your-customer” (KYC) si actiunile anti-spalare a banilor (AML).

In plus, legea adoptata va declara moneda Bitcoin ca fiind o modalitate de plata legala drept, fiind un pas important pentru principalii retaileri japonezi si internationali care sustin noua lege. Potrivit unui raport recent al publicatiei Nikkei, guvernul japonez incearca sa-si actualizeze sistemele imobile actuale, folosind tehnologia blockchain, una dintre componentele cheie ale Bitcoin.

Ministerul Justitiei si Landului utilizeaza propriile registre independente de proprietate in scopuri fiscale. Guvernul japonez estimeaza ca aproximativ 230 de milioane de parcele si 50 de milioane de cladiri sunt inregistrate in intreaga tara.

Un nou registru bazat pe blockchain

Functionarii si ministerele japoneze propun utilizarea tehnologiei de tip blockchain pentru a colecta, gestiona si actualiza mai eficient datele imobiliare si, in acelasi timp, pentru a preveni orice manipulare frauduloasa.

Lipsa unor date suficiente si actualizate a reprezentat o problema majora pentru autoritatile japoneze, deoarece multe cazuri de proprietate nu au putut fi rezolvate in mod corespunzator din cauza datelor insuficiente.

Mai mult, un registru bazat pe blocuri ar permite autoritatilor sa gestioneze mai bine tranzactiile imobiliare si sa sporeasca eforturile de recuperare a proprietatilor, in cazul unui dezastru natural cum ar fi celebrul tsunami al anului 2011.

descărcare

sursa: http://asia.nikkei.com/Markets/Property/Japan-to-tidy-up-scattered-property-records

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *