ONU va utiliza tehnologia blockchain in Iordania

26 aprilie 2017 blockchain, ethereum

Articol scris de Mirona Noru

Organizatia Natiunilor Unite va utiliza tehnologia blockchain in Iordania prin Programul Alimentar Mondial (WFP World Food Programme) face un nou pas in lupta impotriva foametei la nivel mondial. Implementarea blockchain se va realiza pentru transferurile de numerar umanitar.

World-Food-Program-of-the-United-Nations-uses-the-blockchain

Un test-pilot pentru implementarea unei solutii blockchain pentru asistenta pe baza de numerar este programat sa inceapa in Iordania la data de 1 mai. Lansarea procesului de implementare al noului sistem de lucru ar implica peste 10.000 de destinatari. Cuantumul ajutorului in rupii care urmeaza sa fie transferat nu este specificat. Testarea va continua si in 2018 si se asteapta sa includa mai mult de 500.000 de participanti în total.

Solutia inovatoare este construita pe platforma Ethereum. Principalul avantaj al utilizarii tehnologiei blockchain este ca face transferurile de bani mult mai sigure in comparatie cu sistemele centralizate traditionale si face ca datele sa nu poata fi schimbate.

World-food-program-ethereum-world-hunger-1024x512-03-17-2017

In prezent platim in valuta normala, asa-numitele valute fiat. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca multe dintre locurile in care lucram nu accepta nici Bitcoin, nici un Ether. Cu toate acestea, ideal ar fi sa putem sa realizam transferul prin criptomonede. Astfel vom scapa cu totul de plata ulterioara „, a declarat Hounan Haddad, directorul financiar al WFP.

Oamenii din regiunea Iordania ar primi asistenta din partea WFP folosind interfața smartphone bazata pe blockchain si astfel ar facilita cumpararea de alimente in supermarketurile locale.

Prima faza a testelor a fost finalizata cu succes in ianuarie 2017 in regiunea pakistaneza Sind. Aproximativ 100 de destinatari au luat parte la programul in care au primit aproximativ 3.000 de rupii si valoarea echivalenta in alimente. Proiectul a fost elaborat la Accelerator de Inovare al WFP din Munchen si sustinut de guvernul german.

1-9n4t0HoQKlNrDWgIOe3iYQ

sursa: http://www.coinfox.info/news/

http://innovation.wfp.org/blog/blockchain-crypto-assistance-wfp

https://insight.wfp.org/what-is-blockchain-and-how-is-it-connected-to-fighting-hunger-7f1b42da9fe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *