Europa incepe sa devina un loc sigur pentru Bitcoin

25 aprilie 2017 bitcoin, blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Europa incepe sa devina un loc sigur pentru Bitcoin, dupa ce tari precum Franta, Germania si Regatul Unit au stabilit deja cadre de reglementare pentru companiile Bitcoin, utilizatorii monedei digitale si comercianti. Alte tari europene au oferit clar cadrul lor de reglementare unic, pentru a se asigura ca nu exista niciun conflict intre intreprinderile locale si autoritatile de reglementare din cauza unor reglementari si politici ambigue; cum ar fi situatiile tensionate privind politica Bitcoin in India.

Tarile mai mici, cum ar fi Malta, un arhipelag din centrul mediteranean dintre Sicilia și coasta Africii de Nord, au inceput sa considere Bitcoin drept o moneda legitima si o tehnologie revolutionara.

shutterstock

Bitcoin si Blockchain, incluse in strategia nationala

In Europa un val nou de popularitate privind Bitcoin isi face prezenta si drept dovada, publicațiile locale, inclusiv Malta Today, au raportat ca premierul tarii, Joseph Muscat, a anuntat aprobarea unei strategii nationale de promovare a tehnologiei Bitcoin si Blockchain.

Muscat a declarat la o conferinta organizata de comisia parlamentara pentru afaceri financiare:

Nu este vorba doar despre Bitcoin, este in acelasi timp un mare pas inainte pentru Europa si astept cu nerabdare sa vad tehnologia Blockchain implementata in Registrul funciar si registrele nationale de sanatate. Malta poate fi un traseu global in acest sens. Inteleg ca autoritatile de reglementare sunt atente la aceasta tehnologie si curioase in acelasi timp. Trebuie sa ne aflăm pe prima linie in adoptarea acestei inovatii cruciale si nu putem doar sa aateptam ca altii sa ia masuri si sa le copieze. Trebuie sa fim cei pe care altii ii copiaza.

Desi Muscat a evidentiat cateva cazuri de utilizare pozitiva a tehnologiilor Bitcoin si Blockchain, acesta s-a adresat in mod specific capacitatii Bitcoin si Blockchain de a gestiona, stoca si procesa date sensibile cum ar fi registrul de terenuri intr-un ecosistem sigur, imutabil si descentralizat.

europe-bitcoin

Malta va deveni Silicon Valley din Europa?

Restul guvernului, inclusiv ministrul Muncii al Parlamentului, Silvio Schembri, a dezvaluit viziunea guvernului de a transforma Malta in Silicon Valley din Europa. Tara se va concentra pe dezvoltarea de tehnologii inovatoare, cum ar fi tehnologia Bitcoin si Blockchain, pentru a ramane in fruntea inovatiei tehnologice europene. Schembri a declarat:

Ar trebui sa ne propunem sa avem cel mai bun mediu din lume pentru dezvoltarea si comercializarea modelelor fintech si a inovatiilor perturbatoare. Guvernul ar trebui sa se asigure ca Malta dispune de cadrul de reglementare adecvat, de sistemul corect de impozitare si de cea mai buna infrastructura pentru a sustine aceasta ambitie. Cu pozitia noastra geografica si conditiile meteorologice, un sistem financiar puternic, o baza de competente, spirit antreprenorial si o abordare can-do, Malta poate servi cu adevarat ca un test pentru noi sectoare si firme straine pentru a-si testa noile tehnologii si produse la nivel local.

725

sursa: http://www.maltatoday.com.mt/business/technology/76459/malta_set_for_revolutionary_national_blockchain_strategy_#.WP8FxojyjIX

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *