Comisia Europeana sprijina un proiect blockchain – buget € 500k

24 aprilie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Filiala executiva a Uniunii Europene sprijina implementarea tehnologiei blockchain si instituie un „observator” axat, ca parte a unui proiect pilot blockchain mai amplu. Prezentata la inceputul acestei saptamani, initiativa, conform Comisiei Europene, incearca sa „adune opinii si sa-si exprime preocuparile in legatura cu Blockchain si DLT„.

FN-AA153_Blockc_P_20170323061610

Comisia intentioneaza sa solicite propuneri de la potentialii sai parteneri in al doilea trimestru al acestui an. La sfarsitul lunii trecute, Comisia a dezvaluit ca va incerca sa-si imbunatatească cunostintele institutionale prin acest program pilot, operand in colaborare cu un grup operativ creat de Parlamentul European anul trecut. Anuntul include cateva detalii noi despre pilot, inclusiv durata sa de doi ani si bugetul de 500.000 de euro.

In timp ce scopul proiectului se concentreaza in primul rand pe educatie, se pare ca exista cateva elemente practice, inclusiv un plan de „construire si animare a unei platforme pentru comunitatea europeana blockchain„. In cele din urma, pilotul ar putea conduce la noi politici din UE centrate in jurul blockchain.

Comisia a explicat:

Scopul principal al acestui proiect pilot pe care Uniunea Europeana il sprijina va fi de a informa si de a ajuta Comisia Europeana sa inteleaga ce rol ar trebui sa joace autoritatile publice europene, daca ar exista parti interesate evident, pentru a incuraja dezvoltarea si adoptarea acestor tehnologii si pentru a formula recomandari politice conexe„.

Indiferent daca se transpune vreunul dintre testele facute in aplicatii reale ale tehnologiei de catre Comisie ramane un aspect important de observat pe termen lung. Cu toate acestea, potrivit anuntului, organismul a declarat ca doreste „sa analizeze posibilele cazuri de utilizare cu o valoare adaugata la nivelul UE” – indicand faptul ca astfel de abordari sunt posibile si ca Europa sprijina pe termen lung implementarea unei tehnologii revolutionare ca blockchain.

yoga

sursa: http://www.coindesk.com

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/pre-information-notice-eu-blockchain-observatory-forum

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2017/EN/COM-2017-139-F1-EN-MAIN-PART-1.PDF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *