Bitcoin atinge cel mai inalt prag din istoria sa: 1.300 $

27 aprilie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

1.300 $ este noua valoare atinsa de Bitcoin  in data de  26 aprilie, depasind pretul sau maxim precedent de 1.277 dolari. Acest lucru a avut loc cu cateva minute inainte de decizia Comisiei americane SEC de a respinge ETF-ul gemenilor Winklevoss, din data de 17 martie.

etf

Gemenii Winklevoss lovesc din nou

Majoritatea analistilor par sa creada ca recenta crestere a pretului Bitcoin a fost cauzata de decizia SEC de a reexamina propunerea Bitcoin ETF a gemenilor Winklevoss. Comisia a acceptat o petitie prezentata de BATS Global Markets si a inceput un proces care va dura timp de o luna pentru a revizui inca o data propunerea ETF-ului monetar.

Vestea revizuirii a incantat speculatorii, desi nu este clar daca acest lucru va modifica decizia SEC, astfel incat castigurile din ultimele 24 de ore ar putea fi temporare„, a declarat Thomas Glucksmann, Directorul Departamentului de marketingului din cadrul unei importante platforme de tranzactionare intr-un interviu.

Cu toate acestea, trendul ascendent al pretului Bitcoin si-a mentinut amploarea in ultima saptamana, atingand pragul de 1300 $. Este dificil sa se concluzioneze ca decizia recenta a SEC a condus la o crestere a pretului Bitcoin, deoarece cererea pentru ETF a scazut semnificativ dupa respingerea sa initiala. Mai important, pretul Bitcoin s-a redresat rapid dupa acest eveniment.

Astfel, in timp ce procesul de reexaminare a Bitcoin ETF ar putea fi unul dintre factorii care ar afecta recenta crestere a preturilor Bitcoin, acesta nu este factorul principal.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9jODE1MzA1MjE2OTIyZTJjMGRmMjY1NWY4OTJkNjdlNS5qcGc=

Trendul recent de pret al Bitcoin nu este organic

Mai degraba, este probabil ca arbitrajul de pe piata americana sa fie cauzat de incapacitatea Bitfinex si a altor schimburi de a procesa retragerile si a realiza depozitele in bani ar putea cauza cresterea pretului Bitcoin la o rata rapida.

Potrivit diferitilor furnizori de date de piata privind Bitcoin, inclusiv BraveNewCoin, pretul Bitcoin din SUA, care detine 26,6% din cota de piata globala a Bitcoin, se situeaza in jurul valorii de 1.300$. Pe de alta parte, Japonia, cea mai mare piata de schimb Bitcoin, tranzactioneaza criptomoneda cu un pret mediu de 1.297 USD.

Nejc Kodric, directorul principal al bursei americane Bitstamp, a declarat intr-un interviu ca tendinta recenta a pretului Bitcoin nu este „una sanatoasa”. Aceasta crestere pana la 1.300 $ demonstreaza un nivel ridicat de instabilitate. Kodric a declarat:

Exista trei lucruri cu care un schimb poate avea probleme: primul este ca are un hack, cel de-al doilea lucru este ca exchange-ul poate fi inchis sau avertizat de catre autoritatile de reglementare, iar cel de-al treilea este inchiderea conturilor dvs. Puteti supravietui primelor doua probleme. Dar cea de-a treia este una mare si dificil de depasit. Este o injectie letala pentru un schimb Bitcoin.

104157509-GettyImages-507405824.530x298

sursa: http://www.cnbc.com/2017/04/26/bitcoin-price-sec-winklevoss-etf-review.html

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV