Observatorul pentru Blockchain al UE propune standarde pentru interoperabilitate

12 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Pe masura ce cryptomonedele si tehnologia care sta la baza lor evolueaza, un criteriu important este ca factorii de decizie politica sa creeze standarde pentru reglementare. Cel mai recent, Observatorul pentru Blockchain al UE a inaintat un raport in care a inclus recomandari pentru o mai buna dezvoltare a tehnologiei. Raportul adresat Uniunii Europene contine recomandari referitoate la introducerea standardelor de interoperabilitate si scalabilitate pentru tehnologia registrului distribuit. Numit “Scalabilitatea, interoperabilitatea si durabilitatea Blockchain”, raportul ofera o perspectiva asupra situatiei actuale si potentiale a aplicatiilor blockchain in Europa, tinand cont de contributia diferitelor parti interesate, dar si de surse.

Autorii fac recomandari pentru identitatea digitala si interoperabilitatea intre retele: “Ne putem astepta ca in timp sa devina din ce in ce mai usor pentru blockchain-uri sa lucreze impreuna. Acest lucru va fi in beneficiul ecosistemului in ansamblu”. Raportul subliniaza si nevoia de a sprijini cercetarea si punerea in aplicare a proiectelor legate de infrastructura: “In prezent, Uniunea Europeana activeaza in sprijinirea cercetarii in mai multe moduri, de la Observatorul pentru Blockchain al UE […] pana la alocarea a pana la 340 milioane EUR pentru a sprijini proiectele din programul Horizon 2020”.

Dincolo de aceste initiative, raportul solicita mai multa cercetare in contextul intensificarii concurentei intre natiuni: “In timp ce aceste proiecte sunt laudabile, UE nu ar trebui sa se odihneasca pe lauri. Atat SUA, cat si China si-au exprimat sprijinul puternic pentru cercetarea de tip blockchain, Statele Unite incluzand chiar cercetarea in bugetul de aparare de 700 miliarde USD”.

Potrivit raportului, actorii cu putere de decizie din industrie si scena politica trebuie sa coopereze in vederea imbunatatirii si dezvoltarii tehnologiei blockchain. De asemenea, autorii recomanda ca UE sa ofera suficient timp pentru desfasurarea proiectelor, astfel incat reglementarea sa vina dupa o cercetare aprofundata. Factorii de decizie ar trebui sa incurajeze initiativele educationale si de cercetare, precum si finantarea lor.

La inceputul acestei luni, Cabinetul Germaniei a dezvaluit ca strategia privind blockchain va fi introdusa pana la mijlocul anului 2019, ca urmare a unei solicitari din partea Parlamentului – Bundestag. Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei si Energiei au publicat un raport privind reglementarea titlurilor de tip blockchain.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/eu-report-calls-for-blockchain-interoperability-standards

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *