Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 4-10 Martie

11 martie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* În câteva cuvinte: consolidarea în sens ascendent continuă. Ținând cont de linia verticală roșie punctată, care marchează începutul sesiunii, putem afirma că săptămâna precedentă a venit cu o apreciere de 6.24% pentru BTC, conform închiderilor minime/ maxime ($3790 și $4026). Deși nu l-am etichetat nici până azi, nivelul orizontal de la $4008 începe să crească tot mai mult în importanță și în numărul de atingeri pe care graficul în oferă: am observat la finalul lunii trecute cum o consolidare deasupra acestuia a reprezentat un motiv pentru cumpărători să-și continue inițiativa în „a împinge” prețul cât mai sus, luând „lichiditatea” de la $4218.

* Deși în weekend Bitcoin „a flirtat” din nou cu acest nivel, prețul nu a reușit să treacă peste ultima zonă pivotală: respectiv rezistența impusă de canalul roșu, aflat între $4026 și $4044. În cazul în care Bitcoin dezvoltă o consolidare rotundă, în jurul elipsei albastre, șansele ca nivelele inferioare să fie retestate cresc considerabil. $3882 e primul nivel de interes, urmat mai apoi de $3757, nivelul de pivot marcat cu o linie neagră îngroșată.

Cazurile sunt următoarele:

*) dacă BTC continuă cu o acțiune bullish a prețului și reușește o închidere peste $4045 (pragul superior al canalului roșu), atunci e probabil să vedem o altă încercare a cumpărătorilor de a câștiga „bătălia” cu rezistența de la $4200

**) de cealaltă parte avem definirea unui top local într-o fostă zonă de distribuție, stabilirea unui „lower high” și o potențială retestare a fostului nivel de rezistență ($ 3750)

* Ținând cont de faptul că ne aflăm într-un range restrâns de consolidare, probabilitatea ca varianta bearish să aibe o rată mai mare de succes există în continuare.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *