Noul guvernator al Bancii Populare a Chinei este pro-Bitcoin

26 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul chinez si Banca Populara a Chinei (PBoC) permit acum firmelor straine sa solicite licente pentru a-si desfasura activitatea in China. Pentru prima data firmele straine vor putea concura cu furnizorii locali de servicii daca se inregistreaza la PBoC si obtin licente.

Decizia de a permite companiilor straine sa opereze pe piata de plati a venit dupa numirea noului sef al PBoC, Yi Gang, economist cu studii finalizate in Statele Unite, cunoscut pentru orientarea sa in ceea ce priveste deschiderea pietei. Numirea nu a fost o surpriza, Yi Gang ocupand anterior pozitia de guvernator adjunct. Acesta este cunoscut in lumea crypto pentru declaratiile sale pro-Bitcoin.

yi-gang-pro-bitcoin

Un articol publicat de Wall Street Journal mentioneaza ca noul guvernul chinez intentioneaza sa aduca companii straine in special pe piata asigurarilor si a platilor. Conform aceluiasi articol, Yi Gang intelege necesitatea reformei pietei financiare si a liberalizarii, dar si a unei reglementari mai eficiente.

Predecesorul sau timp de 15 ani, Zhou Xiaochuan a fost vazut drept un guvernator liberal. In timpul ultimelor sale zile in functie, acesta a prezis ca, in timp, cryptomonedele vor inlocui monedele conventionale. Cel mai probabil Yi va mentine directia urmata de predecesorul sau. Aceasta abordare pro-Bitcoin nu ar fi una surprinzatoare, avand in vedere declaratiile anterioare ale lui Yi Gang.

pro-bitcoin

Yi Gang a vorbit anterior in mod pozitiv despre Bitcoin, spunand ca este o initiativa “inspirata”. De asemenea, potrivit unei stiri din media locala, noul sef al Bancii Populare a Chinei a declarat in 2013 ca “Bitcoin este o moneda care ofera libertate oricarei persoane care o foloseste”. Ulterior, in 2016, la summit-ul G20, acesta a laudat beneficiile aduse de tehnologia Blockchain.

Analistii se asteapta ca numirea lui Yi, dar si realegerea secretarului general al Partidului Comunist, Xi Jinping, ar putea conduce la reglementarea cryptomonedelor. Orientarea pro-Bitcoin exprimata public de Gang a trezit interesul utilizatorilor crypto, chiar daca acesta nu a facut momentan declaratii referitoare la cryptomonede din postura de guvernator.

 

Surse: https://news.bitcoin.com/chinas-first-central-bank-governor-15-years-likes-bitcoin/

https://www.wsj.com/articles/yi-gang-picked-to-take-helm-of-peoples-bank-of-china-1521375330

3 comments

  1. Pufleani spune:

    Buna ziua de câți bani e vorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *