NASA finanteaza o nava spatiala inteligenta bazata pe tehnologia Blockchain Ethereum

23 aprilie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

NASA (National Aeronautics and Space Administration) a acordat o subventie pentru dezvoltarea unei nave spatiale autonome care ar putea lua decizii utilizand tehnologia Blockchain, fara interventia umana. NASA este agentia reponsabila de cercetarea aerospatiala civila si militara si de programul spatial al Statelor Unite ale Americii.

nasa blockchain ethereum

Jin Wei Kocsis este asistent universitar de inginerie electrica si informatica la Universitatea din Akron, Ohio. Aceasta a primit o bursa in valoare de 330.000 de dolari pentru a-si finaliza cercetarea. Kocsis spune ca programul de cercetare va examina aplicarea tehnologiei Blockchain Ethereum in dezvoltarea unui sistem de calcul securizat care sa fie utilizat in spatiul cosmic.

In acest proiect, tehnologia Blockchain Ethereum va fi exploatata pentru a dezvolta o infrastructura descentralizata, sigura si cognitiva pentru explorarea spatiului. Sper sa dezvolt o tehnologie care sa recunoasca amenintarile de mediu si sa le evite si, de asemenea, sa finalizeze anumite task-uri in mod automat. Sunt onorata ca NASA a recunoscut munca mea si sunt entuziasmata sa lucrez in continuare la dezvoltarea abilitatii tehnologiei de a gandi si de a face lucruri pe cont propriu”, a declarat Jin Wei Kocsis.

Sistemul va folosi tehnologia “smart contracts” pentru a construi o nava spatiala care ar putea “gandi” singura, permitandu-i sa detecteze si sa evite in mod automat si in timp util resturile plutitoare din spatiul cosmic. Kocsis spera ca o astfel de tehnologie va permite navelor spatiale sa indeplineasca mai multe sarcini, sa furnizeze mai multe informatii si sa le ofere oamenilor de stiinta mai mult timp pentru analiza informatiilor.

Thomas Kacpura, manager de programe de comunicatii avansate de la centrul NASA Glenn Research, a declarat ca aceasta este prima data cand Centrul a luat in considerare aplicatiile Blockchain in ceea ce priveste navigatia si comunicatiile spatiale. Momentan, Universitatea din Akron nu a dezvaluit un termen la care tehnologia dezvoltata de Wei Kocsis ar putea fi trimisa in spatiu.

 

Surse: https://www.cryptocurrencyguide.org/nasa-working-on-a-technology-for-space-exploration-using-the-ethereum-blockchain/

https://www.valuewalk.com/2018/04/nasa-ethereum-blockchain/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *