Miturile Bitcoin din Mass-Media mainstream sunt interpretate gresit de fiecare data

17 mai 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Politicile de confidentialitate asociate monedei virtuale Bitcoin fac ca aceasta sa fie improprie pentru orice scop ilegal, fapt ce confera incredere in utilizarea in operatiuni financiare. Asocierea dintre o moneda virtuala si politicile de confidentialitate a creat evident si miturile Bitcoin de catre mass-media mainstream, care nu au facut decat sa denatureze adevarul.

adevar sau mituri?

adevar sau mituri?

 

De-a lungul timpului se pare ca au existat si inca mai exista o mulțime de mituri  Bitcoin care trebuie clarificate si rectificate. Mai multe dintre aceste subiecte continua sa revina in atentia publicului in mod regulat, aratand o aparenta lipsa de educatie in ceea ce priveste mass-media de masa. In realitate, nu este chiar atat de greu in a obtine unele fapte de baza despre Bitcoin,adevarate si corecte, asa cum s-ar crede la prima vedere; sau cel putin asa cum vrea sa prezinte mass-media ca ar fi.
Una dintre observatiile cele mai des auzite este faptul ca Bitcoin are un CEO sau un lider, ceea ce nu este adevarat. Bitcoin are un creator, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, dar identatitea sa inca nu poate fi verificata cu adevarat. Scandalurile ce au tinut primele pagini ale publicatiilor legate de Bitcoin privind dezvaluirea lui Craig Wright nu pot fi considerate 100% adevarate, acestea lasand o aura de mister asupra intregii povesti.
De asemenea, nu exista o nevoie de a face acest lucru, deoarece Bitcoin si criptomoneda nu au legatura cu oamenii din spatele codului; este vorba doar de codul in sine. Acest lucru inseamna ca nu exista vreo urma de adevar in declararii cum ca ar fi avut loc „arestarea CEO-ul Bitcoin ” sau ceva de-a lungul acestor linii, un titlu care pare sa sara in evidenta si doar atat.
A doua afirmatie cea mai comuna este modul in care Bitcoin este prezentat ca fiind volatil, informatie care nu are suport oficial. Aceasta declaratie este una contradictorie, asemeni unui fapt care nu este sustinut si nu are nicio valoare intrinseca si prin urmare, moneda nu poate fi considerata volatila. Cu toate acestea, Bitcoin nu are nevoie de suport in sensul traditional, deoarece cripto-moneda este sustinuta de increderea utilizatorilor. Mai mult decat atat, volatilitatea Bitcoin nu face moneda inutila prin orice mijloace se incearca, in final orice moneda din lume este supusa oscilatiilor zilnice.

mituri Bitcoin

mituri Bitcoin

 

Din pacate, aceasta nu este singura declaratie Bitcoin contradictorie din mass-media facuta vreodata. De asemenea, ei pretind ca Bitcoin este in acelasi timp anonim si complet transparent, dar niciuna dintre aceste declaratii nu este in intregime corecta. Bitcoin este departe de a fi anonim, deoarece exista doar un usor nivel de pseudo-anonimitatea asociata cu aceasta forma alternativa de finantare. In plus, toate tranzactiile sunt inregistrate pe blockchain in timp real, vizibile in mod public oricarei persoane din lume.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca Bitcoin devine complet transparent, dintr-o data. Aceste tipuri de mituri au nevoie sa fie strivite din fasa, ca pseudo-anonimitatea nu permite o transparenta totala. Nu exista nicio nevoie de media mainstream pentru a crea mituri suplimentare despre Bitcoin, mai ales atunci cand acestea pot fi demascate atat de usor.
Nu in ultimul rand, exista „Sfanta Treime” privind miturile Bitcoin care trebuie abordata. Bitcoin nu este utilizat numai in scopuri ilegale, desi este destul de usor ca oamenii care nu intelege perfect conceptul sa creada asta, fara sa analizeze intregul concept. De asemenea, nu este o cripto-moneda folosita de teroristi, in ciuda simpatiei unor infractori virtuali care au o simpatie pentru Bitcoin. Problemele de confidentialitate asociate Bitcoin fac moneda improprie pentru orice scop ilegal, in general.
Al treia parte din „Sfanta Treime” este modul in care Bitcoin este prezentat ca fiind mort. Sau, pentru a fi mai precis, Bitcoin a murit de atat de multe ori; cei mai multi oameni au renuntat la numararea „deceselor” de ceva timp. Acest domeniu al tehnologiei trece prin anumite probleme care trebuie rezolvate, dar la fel si orice alt concept inovator. Chiar acum, Bitcoin este in varful performantei sale si nu exista niciun motiv pentru care aceasta tendinta sa nu continue pe viitor.

 

 

sursa: http://www.newsbtc.com/

https://bitcointalk.org

http://www.reuters.com/article/us-bitcoin-criminals-insight-idUSBREA2D09820140314

https://99bitcoins.com/bitcoinobituaries/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *