Politia din New York castiga Premiul FinCEN pentru Investigatiile facute privind Bitcoin

17 mai 2016 bitcoin, securitate

Articol scris de Mirona Noru

Politia Statului New York a castigat o recunoasterea oficiala in aceasta saptamana pentru activitatea sa de urmarire a depozitelor bancare, inapoi pana la o serie de oferte de droguri efectuate in Bitcoin pe o piata intunecata on-line.

Astfel moneda virtuala incepe sa dovedeasca ca isi merita votul pozitiv privind increderea acordata si de autoritatile de stat, chiar Politia Americana recunoscand avantajul principal al cripto-monedei: transparenta tranzactiilor.

bitcoin police

bitcoin police

Departamentul de Infractiuni Financiare ( FinCEN ) a prezentat un premiu pentru prima data catre echipa Politiei de Stat din New York privind Detectarea de Activitate Suspicioasa si Unitatea Crimelor Financiare din New York a Politiei de Stat, in timpul unui eveniment organizat la Departamentul american al Trezoreriei din Washington, DC.

Intr-o declaratie pentru a anunta acest premiu si alte cinci, directorul FinCEN Jennifer Shasky Calvery a vorbit despre metodele tot mai sofisticate de investigare a crimelor financiare de catre oficialii americani.

Calvery a spus:

Fara ajutorul informatiilor valoroase pe care institutiile financiare ale Statelor Unite ale Americii ni le furnizeaza, cele mai semnificative cazuri recunoscute, aici, astazi, probabil ca nu ar fi vazut niciodata lumina zilei.”

In acest caz particular, in timp ce analizau rapoartelor financiare furnizate ca parte a Legii Bancii secretizate, echipa SAR a departamentul de politie a descoperit ca intr-o perioadă de sase luni, un individ anonim a facut mai mult de 20 de depozite din surse diferite in valoare totala de $ 170K, in cantitatii aparent concepute pentru a se sustrage de detectare.

O ancheta facuta de Unitatea Crimelor Financiare a descoperit ca un individ a depus in numerar sume in mai multe conturi bancare, utilizate pentru a cumpara Bitcoin, apoi a inchis conturile la scurt timp dupa aceea.

In cele din urmă , ancheta a aratat faptul ca individul a mutat mai mult de $250K prin intermediul a doua institutii financiare diferite, veniturile derivate revendicate au fost generate in timp ce se realiza o tranzactionare cu Bitcoins.

In colaborare cu mai multe companii anonime din spatiul Bitcoin, anchetatorii au urmarit in cele din urma banii pana au ajuns intr-o piata intunecata neidentificata, care s-a incheiat cu o arestare, cat si cu o retinere de narcotice.

bitcoin helps police

bitcoin helps police

Similaritati cu arestarea facuta in cazul Rochester

Cu toate ca numele institutiilor implicate si numele persoanei care a fost arestata nu sunt dezvaluite, detaliile se aseamana indeaproape cu cazul Dylan Soefing din Rochester, New York, care anul trecut a fost gasit cu 800 de pastile de Xanax si 170$ in numerar.

In conformitate cu Publicatia Syracuse Post-Standard, presupusa schema a folosit serviciile Bitstamp si Coinbase, iar Soefing ar fi folosit piata neagra on-line, Darknet, pentru a vinde bunuri ilicite.

Politia din Albany si FinCEN nu au raspuns imediat la cererile de informatii suplimentare cu privire la ancheta. Potrivit lui FinCEN , individul a fost cu succes urmarit penal.

O data ce a fost aleasa moneda pentru tranzactionare pe piata intunecata Silk Road (care in 2012 a generat un venit raportat de $22m), Bitcoin este vazut acum de unele elemente de aplicare a legii ca fiind mai usor de urmarit, decat moneda in numerar.

Luna trecuta, revista Science a publicat un raport lung privind motivul pentru infractorii trebuie sa se gandească de doua ori cu privire la utilizarea monedei digitale, datorit naturii sale transparente.

sursa: https://www.fincen.gov/news_room/nr/pdf/20160510.pdf

http://www.coindesk.com/

http://www.forbes.com/forbes/welcome/#2a13f2904ea0

http://www.sciencemag.org/news/2016/03/why-criminals-cant-hide-behind-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *