Sectorul bancar uraste Bitcoin, nu si tehnologia Blockchain

16 mai 2016 Uncategorized

Articol scris de Mirona Noru

Sectorul bancar a tot creat blocaje in afacerile bazate pe moneda Bitcoin, cu scopul de a amana scaderea iminenta in fata monedei digitale.

Bancile nu doresc sa recunoasca existenta Bitcoin, dar in acelasi timp asteapta cu nerabdare sa puna in aplicare tehnologia Blockchain. Bancile si reprezentantii lor oficiali isi dau seama ca nu ar fi existat niciun blockchain fara Bitcoin? Oportunitatile nelimitate pe care aceste banci le vad, in cazul in care acestea pot salva potentiale milioane de dolari in fiecare an, folosind o alternativa mult mai rapida, economica si sigura si inlocuind infrastructura existenta, poate fi posibila prin utilizarea monedelor digitale, cele pe care bancile incearca sa le ignore.

bitcoin vs banks

bitcoin vs banks

 

Cresterea numarului de Bitcoin ca moneda alternativa a fost o dezvoltare foarte incomoda pentru sistemul bancar de baza si a sectorului financiar. Chiar daca utilizarea Bitcoin este incă limitata, in principal din cauza ratei de adoptare lente, avantajele sale impotriva sistemului monetar prezent sunt bine cunoscute oamenilor. A trecut mult timp de cand o tehnologie perturbatoare a facut incursiuni in sistemul financiar bine stabilit, care a fost pana in prezent condus de catre banci. Ele au actionat ca avand rolul de paznicii sistemului financiar, uneori chiar luand decizii pentru utilizatorii bancari cu privire la modul in care acestia ar trebui sa salveze sau sa cheltuie banii.

Introducerea monedei Bitcoin va schimba lucrurile: oamenii au acum o optiune care nu ar fi crezut ca ar putea exista. Democratizarea economiei, va duce la situatia in care indivizii au libertatea de a decide modul in care isi gestioneaza banii si ar putea face ceea ce doresc cu acestia, fara a fi nevoie sa se bazeze pe canalele monetare institutionale.
Din moment ce Bitcoin a devenit atat de popular, moneda a subminat autoritatea bancilor si instituțiilor financiare asupra sistemului financiar. Oamenii nu mai trebuie sa se bazeze pe bancheri, cei care au manipulat banii lor de-a lungul a intregi generatii pentru a face o tranzactie. Ei pot face acest lucru singuri. Daca cineva vrea sa trimită fonduri unei rude sau a unui prieten din strainatate, ei nu mai trebuie sa mearga la banca, sa umple formulare care sa ateste motivele pentru efectuarea unei remitente spre exterior si sa astepte cateva zile pana cand fondurile sunt primite de catre cealalta parte, minus taxa de tranzactie implicita. In schimb, ei pot initia doar o simpla tranzactie Bitcoin pentru suma necesara pentru adresa de portofel Bitcoin care apartine destinatarului si persoana va primi fondurile in mai putin de o ora.

 

banking

Natura descentralizata a monedei Bitcoin impiedică orice guvern si institutie financiara sa actioneze ca o terta parte de incredere pentru a facilita tranzactiile, in schimb, persoanele care fac parte din retea ele insele actioneaza in calitate de terta parte de incredere.
Prin procesul de eliminare a organizatiilor centralizate de a interfera cu ecosistemul, Bitcoin permite crearea unei piete libere. Aceste piete libere, care existau pe web numai in trecutul recent, sunt acum accesibile tuturor.

bitcoin power

bitcoin power

 

Platforme cum ar fi Open Bazaar sunt cele mai timpurii forme ale pietelor libere online, in cazul in care cumparatorii si vanzatorii au libertatea de a decide pretul unor marfuri, in locul unor institutii care sa dicteze termenii. In modelul in curs de dezvoltare de piata libera, preturile bunurilor si serviciilor se va baza pe livrarea efectiva si a cererii in locul unui numar arbitrar stabilit de cineva de undeva care ar putea chiar sa nu foloseasca produsul.
Sectorul bancar a fost bazat pe o structură fixa a politicilor monetare, create pentru a asigura profituri pentru prea mult timp, iar acum epifania noii paradigme monetare le-a semnalat faptul ca modelul existent nu mai ramane profitabil. Exista doar doua modalitati de a depasi adaptarea la moneda digitala, fie prin adoptarea acesteia sau prin oprirea acesteia.
Imbratisand reglementarea oficiala a Bitcoin nu va reprezenta prea mult pentru ei deoarece bancile ar putea sa nu vada profituri mari in ea si de asemenea, nu exista nicio pozitie avantajoasa pentru banci intr-un sistem monetar descentralizat.
Ramase cu cea de a doua optiune, bancile incearca acum sa discrediteze moneda digitala prin implementarea tehnologiei blockchain in operatiunile lor in vederea imbunatatirii infrastructurii lor. Cu toate acestea, principalul motiv din spate, care nu este de a face bankingul mai prietenos, este de a reduce costurile operationale, in scopul de a face mai mult profit.

viitorul Bitcoin

viitorul Bitcoin

 

In cadrul sistemului monetar traditional, sectorul bancar are un control semnificativ asupra economiei unei tari, ceea ce a condus la dezvoltarea unei relatii de simbioza intre banci si guvern. Bancile nu au mustrari privind exploatarea acestei relatii pentru a face lobby impotriva folosirii Bitcoin si a altor valute digitale, cu intentia de a influenta autoritatile de reglementare, influentand astfel zona de afaceri si utilizatorii care sunt implicați in utilizarea si tranzacționarea valutelor digitale.
Acest lucru reprezinta o amenintare semnificativa pentru ecosistemul monedei digitale, in aceasta etapa, deoarece este inca in curs de obtinere a adoptarii in masa. Pana cand oamenii fac o tranzitie completa catre moneda digitala, poate exista o necesitate de a lucra in mod direct sau indirect cu sistemul existent, iar sectorul bancar incearca sa vizeze scaderea serviciilor companiilor care opereaza cu ajutorul Bitcoin schimburi si alte servicii bazate pe moneda digitala.
Actiunile privind sistemul bancar de baza si partea institutiilor financiare a facut evident faptul ca acestea sunt amenintate de dezvoltarea in sectorul Bitcoin si ca bancile incearca sa previna cresterea acesteia prin aruncarea diferitelor blocaje de natura financiara.

 

 

sursa: http://www.newsbtc.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *