Japonia dezbate Reglementarea Bitcoin ca moneda

18 mai 2016 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Japonia a facut recent declaratii, anuntand ca guvernul sau a luat in considerare posibilitatea de definire oficiala a Bitcoin si a altor valute digitale ca monede, mai degraba decat ca marfuri.

japan bitcoin

japan bitcoin

Acest lucru a fost confirmat de Tomonori Kanda, reprezentul oficial al Sectiunii Afaceri Financiare ale Partidului Democrat de Eliberare (PDE). El a declarat pentru The Guardian ca planul sau a fost de a aduce chestiunea vizata in Parlament, pe ordinea de zi a dezbaterilor.

Japonia a recunoscut in urma cu doi ani monedei Bitcoin si a cerut membrilor din cadrul Bitcoin si industria blockchain sa formeze o autoritate de autoreglementare numita Autoritatea Japonia a Activelor Digitale (Jada).
Jada este sprijinita de comisia de IT a PDE si este in prezent in discutii cu departamente guvernamentale japoneze. Nu exista niciun birou guvernamental specific care reglementeaza Jada, care are in prezent patru membri: bitFlyer, Orb, Kraken si Coincheck si mai multe elemente de sustinere, cum ar fi Deloitte.
Jada se intalneste cu FSA (o organizatie guvernamentala japoneza si de reglementare financiara, responsabila pentru supravegherea bancara, titluri de valoare si a sectoarelor de schimb si de asigurari), precum si a altor organisme guvernamentale (cum ar fi Ministerul Economiei, Comertului si Industriei si Banca Japoniei) o data pe luna. De asemenea Organizatia este in continua discutie cu Autoritatea Nationala Bruta (ANT), agentia de politie si alte birouri guvernamentale.

reglementari Bitcoin

reglementari Bitcoin

Bitcoin Revista a discutat cu consilierul juridic al lui Jada, So Saito, care a spus: „Prima noastra activitate a fost de a stabili normele de autoreglementare in ceea ce privește CSB [combaterea spalarii banilor], protectie de securitate si protectie a consumatorilor. Subiectul recent pe care l-am discutat este de fapt o noua lege in curs de implementare.”
FSA ne-a intrebat despre situatia actuala din industrie, problemele actuale si regulamentul dorit„, a spus el. „Unele mass-media au scris ca Bitcoin va fi privitca moneda. Eu, cu toate acestea , nu cred ca Japonia ar considera Bitcoin drept moneda.
Acesta a adaugat:
Am auzit ca FSA a fost sa prezinte nou regulament pe data de 4 martie, dar nu am inca articolul respectiv. Cu toate acestea, o alta informatie oferita de mass-media a aratat ca cripto-moneda va fi definita ca „valoare de proprietate, care poate fi utilizata atunci cand o persoana vrea sa achizitioneaze bunuri, etc. dintr-o bază non-specifica si acestea pot fi transferate pe cale electronica”. „Eu cred ca aceasta definitie este mai aproape de definitia propriu-zisa a noului regulament.
In ceea ce priveste viitorul, Saito a spus: „Salut noul regulament Bitcoin. Institutiile financiare traditionale sunt in general ezitante cand vine vorba sa se ocupe de Bitcoin, deoarece este in prezent nereglementat. Ma astept ca mai multe companii traditionale sa promoveze reglementarea Bitcoin.

Institutiile financiare traditionale (inclusiv mega-bancile japoneze ) sunt dornice sa studieze blockchain. Exista mai multe anunturi care sa ateste ca marile companii japoneze au inceput experimente demonstrative cu tehnologia blockchain. Am discutat noi reglementari cu FSA „.
Saito a spus ca el nu a putut sa dezvăluie detalii suplimentare ale acestor discutii în acest moment.
Organismele de autoreglementare, cum ar fi Jada pot oferi o perspectiva pentru guvernele din intreaga lume, uitandu-se la abordarile privind reglementarea Bitcoin si a tehnologiei Blockchain.

sursa: https://bitcoinmagazine.com

https://theguardian.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *