Este timpul ca Sectorul Asigurarilor din Marea Britanie sa adopte Tehnologia Blockchain

18 mai 2016 blockchain, securitate

Articol scris de Mirona Noru

Tehnologia Blockchain a intrat acum in sectorul asigurarilor, ceea ce face posibil pentru companiile de asigurari sa ofere polite adaptate nevoilor clientilor.

Folosirea tehnologiei blockchain in sectorul asigurarilor este ceva relativ nou. Londra, destinatia FinTech a Europei, este prima care exploreaza utilizarile potentiale ale tehnologiei distribuite in industria asigurarilor. Capitala Angliei are deja un cuplu de companii care au implementat aceasta tehnologie in ofertele lor.

bitcoin-insurance

 

Blockchain este cunoscut pentru transparenta, securitatea, stabilitatea si fiabilitatea sa. Toate aceste proprietati sunt necesare pentru a fi puse in aplicare in sectorul asigurarilor. In timp ce emiterea unei asigurari nu este o mare problema pentru companiile de asigurari, devine una atunci cand apar revendicari, deoarece ei trebuie sa se asigure ca totul este in ordine inainte de a plati asiguratului suma datorata.
Intr -un raport recent, Blem, compania care creeaza solutii software pentru industria de asigurari a lansat recent un produs care face uz de tehnologia blockchain. Acest produs nou lansat tine o evidenta a tuturor revendicarilor. Registrul distribuit va permite asiguratorilor si reasiguratorilor sa tina evidenta creantelor, precum si obligatiile lor fata de solutionarea acestor revendicari.
In timp ce evidenta bazata pe blockchain este de mare ajutor pentru organismele de asigurare, de asemenea aceasta vine si ca o usurare pentru clienti, care pot fi acum siguri ca societatea de asigurare nu va fi in masura sa modifice inregistrarile referitoare la suma asigurata, cereri si intelegeri. Ori de cate ori o inregistrare este stocata pe blockchain, aceasta este marcata temporar si caracteristica neschimbata a registrului distribuit impiedica modificarea inregistrarilor de catre cineva. Chiar daca cineva face modificari, in momentul modificarii aceasta va fi inregistrata, impreuna cu identificarea detaliilor pentru cheia de criptare folosita pentru a accesa si modifica inregistrarile.
In acelasi timp, utilizarea blockchain in sectorul asigurarilor va permite, de asemenea, companiilor sa automatizeze solutionarea daunelor. Cu inregistrarile politelor de asigurare stocate pe blockchain, agentiile de asigurari pot crea contracte inteligente pentru fiecare polita, cu detalii complete despre plati, contul la care trebuie facuta plata si conditiile prealabile pentru executarea contractului.

In cazul creantelor, anchetatorii de asigurare pot verifica cererea si pot consemna concluziile privind blockchain, in functie de contractul inteligent care va fi executat. Acest lucru nu va simplifica doar sectorul asigurarilor prin reducerea timpului si a fortei de munca, dar va reduce timpul de asteptare pentru asigurat de a primi cererea sa de asigurare.

insurance

Chiar si intreprinderile pot beneficia de o multime de avantaje prin punerea in aplicare a tehnologiei blockchain de catre industria de asigurari. Ascensiunea economiei a dus la crearea unor noi modele de afaceri, cum ar fi cea a Airbnb, Uber si  Lyft. Clientii si furnizorii de servicii sunt mereu in continua schimbare. Nu exista politici existente la cererea de asigurare care ofera o acoperire pentru astfel de afaceri, in principal din cauza variabilelor implicate in afaceri, ceea ce face grea configurarea traditionala pentru a tine evidenta proceselor. Dar tehnologia blockchain combinata cu contractele inteligente nu va face numai procesul de urmarire usor, dar va permite, de asemenea, agentiilor sa emita polite de asigurare in mod individual.
Acelasi proces a fost deja pus in aplicare de catre SafeShare, un furnizor de asigurari, folosind tehnologia blockchain pentru a oferi o acoperire pentru utilizatorii de Vrumi, un startup care permite oamenilor sa inchirieze camere in casele lor pentru intreprinderi care vor sa înfiinteze un birou. Asigurarea oferita de SafeShare este subscrisa de catre compania Lloyds. De asemenea, intamplator, ambele companii Vrumi si SafeShare au sediul central in Londra.
Folosirea tehnologiei blockchain in sectorul asigurarilor nu va reduce doar probabilitatea fraudelor, ci va duce si la automatizarea procesul. Un alt avantaj este ca va permite societatilor de asigurare sa se adapteze la mediul de afaceri schimbator si va oferi solutii care pot satisface cerintele lor.

 

 

 

sursa: https://www.uber.com/

http://www.newsbtc.com/

https://www.airbnb.com/

https://www.lyft.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *