Bitcoin va ajuta statul Mexic sa depaseasca Zidul lui Donald Trump

19 mai 2016 accepta bitcoin, bitcoin, transfer bani

Articol scris de Mirona Noru

Entuziastii Bitcoin sugereaza utilizarea monedei virtuale in solutionarea remitentelor intre Statele Unite ale Americii si Mexic, dupa propunerea lui Donald Trump, facuta in timpul campaniei electorale de a construi un zid intre cele doua tari, la granita dintre acestea.

Campania electorala bate la usa, iar candidatii propun idei care de mai de care iesite din comun, cu scopul de a atrage popularitatea votantilor si a anumitor segmente electorale. Donald Trump este cunoscut pentru extravaganta promisiunilor sale electorale si pentru ideile iesite din comun, privind combaterea anumitor probleme la nivel national si international.

La data de 5 aprilie, magnatul imobiliar si candidatul republican Donald Trump a dezvaluit planurile sale de a obliga statul Mexic sa plateasca Statelor Unite ale Americii o suma cuprinsa intre 5 si 10 miliarde $ pentru zidul de frontiera dintre S.U.A> si Mexic, pe care Trump isi propune sa il construiasca la inceputul presedintiei sale.

zidul Donald Trump

zidul Donald Trump

 

Pagube economice pentru Mexic
O problema majora cu care Mexicul s-ar putea confrunta in momentul crearii zidului de frontiera Trump este deteriorarea semnificativa a economiei tarii sau a produsul intern brut (PIB). Potrivit datelor Bancii Mondiale, remitentele din Statele Unite ale Americii reprezinta aproximativ 2 % din PIB-ul tarii.
Astfel, restrictionarea imigrantilor mexicani in Statele Unite pentru a trimite bani familiilor si prietenilor ar putea afecta grav economia Mexicului in ansamblu.

mJxKLU2qUv6aW8yDamMtjfKZOnWvfXCTZiLUGbnQ_bitcoins-mexico

 

Tranzactii uriase/ taxe de conversie
Astazi, metodele populare de plati de remitente includ Western Union si cabluri bancare, care sunt costisitoare, deoarece acestea implica moneda Fiat. Orice decontare a numerarului presupune comisioane semnificativ mai mari in comparatie cu platile digitale, deoarece aceasta necesita un intermediar sau un mediator pentru a administra decontarea.

Cu toate acestea, bancile si intermediarii Western Union percep aproape 10 % din tranzactii sub forma de taxe de conversie si de serviciu, lasand familiile imigrantilor mexicani cu doar 90 % din plata efectiva.

Mai important, cele mai multe familii mexicane care locuiesc in zonele rurale ale tarii nu pot accesa cu usurinta puncte de vanzare de remitente, cum ar fi Western Union si bancile. In cele din urma, cu taxele de tranzactie / conversie si banii, este nevoie sa se deplaseze la punctele de remitente si in jur de 85 % din tranzactiei ramane familiei.

Superheroes

 

Bitcoin este solutia
Bitcoin este o solutia fezabila din mai multe motive. In primul rand, tranzactiile Bitcoin sunt pur digitale si descentralizate. Acest lucru Inseamna ca tranzactiile Bitcoin nu necesita nicio cerere terta intre parti sau mediatori, care sa intervina si sa supravegheze decontarea platilor care diminueaza in mod semnificativ comisioanele de conversie si de tranzactie.
Un alt avantaj de a folosi Bitcoin in trimiterea de remitente este rata de conversie internationala ridicata a monedei. Spre deosebire de cele mai multe valute de rezerva, Bitcoin are rata ridicata de conversie internationala, ca urmare a cererii sale.
In cele din urma, tranzactiile Bitcoin nu au nevoie ca familiile mexicane sa calatorească pentru a cauta puncte de vanzare de remitente si banci pentru a primi platile. Cu Bitcoin, ele pot fi propria lor banca.
Acelasi lucru a fost spus despre reglementarea remitentelor din Malaezia on 2015. Anul trecut, guvernul din Malaezia a implementat o politica de reglementare care prevede ca lucratorilor expatriati si locuitorilor din Malaezia nu le sunt permise trimiterea in numerar catre alte tari, dorind sa puna capat efectiv tuturor transferurilor internationale.
Multi au propus utilizarea Bitcoin, dar din cauza lipsei infrastructurii Bitcoin in Malaezia, acest plan niciodata nu s-a materializat.

 

sursa: http://cointelegraph.com/

http://www.worldbank.org/en/news/press-release/2015/04/13/remittances-growth-to-slow-sharply-in-2015-as-europe-and-russia-stay-weak-pick-up-expected-next-year

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV