Kanye West: utilizarea Bitcoin este inevitabila

3 mai 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Rapperul american Kanye West a declarat in mass-media ca a devenit inspirat sa foloseasca Bitcoin, cel mai probabil datorita atributelor apolitice si neutre ale primei si cele mai populare cryptomonede din lume. Acesta considera ca utilizarea Bitcoin la scala larga este inevitabila. West este cunoscut nu numai pentru muzica sa, dar si ca antreprenor si designer, avand propriile colectii de imbracaminte si incaltaminte.

kanye west bitcoin

Intr-un interviu recent pentru TMZ, West a declarat ca perioada sclavagista din istoria Statelor Unite ale Americii au reprezentat “o alegere”. In cadrul aceluiasi interviu, rapperul a mentionat in mod direct Bitcoin, spunand ca imaginea activistei Harriet Tubman pe bancnota de 20 de dolari il face sa vrea sa utilizeze cryptomoneda-rege. “Cand am vazut-o pe Harriet Tubman pe bancnota de 20 de dolari, atunci am vrut sa folosesc Bitcoin. E ca toate filmele cu sclavi. De ce trebuie sa ne tot amintiti despre sclavie? De ce nu-l puneti pe Michael Jordan pe bancnota de 20 de dolari?”, a declarat el.

Harriet Tubman este considerata una dintre cele mai importante activiste afro-americane din istoria SUA si una dintre cele mai cunoscute membre ale organizației “Underground Railroad”. Aceasta organizatie ajuta sclavii din Sud sa fuga de la proprietarii lor. Administratia Obama a propus ca imaginea activistei sa apara pe bancnota de 20 dolari pana in anul 2020, datorita rolului jucat de Harriet Tubman in lupta pentru libertatea afro-americanilor.

Aceasta nu este prima mentiune referitoare la piata crypto din partea rapperului american. In cursul saptamanii trecute, Kanye West a stranit interesul utilizatorilor crypto printr-un tweet cu textul “decentralize”. Acesta nu a facut comentarii suplimentare si nu a confirmat daca tweet-ul se refera intr-adevar la Bitcoin sau alte cryptomonede.

Interviul recent in care West a abordat subiectul pare insa sa confirme speculatiile. Multi utilizatori crypto au prezis ca in viitorul apropiat rapperul va face declaratii clare in legatura cu piata crypto, devenind un investitor si chiar un promotor al Bitcoin.

 

Surse: http://www.allcryptocurrencies.news/all-crypto-currencies/kanye-west-reveals-moment-he-embraced-bitcoin-ex-slave-harriet-tubman-was-catalyst-2/

https://ambcrypto.com/kanye-west-potential-of-bitcoin-decentralized-bias/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *