O banca din Spania a emis un imprumut de 75 milioane euro utilizand Blockchain

2 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

A doua cea mai mare banca din Spania, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a emis un imprumut in valoare de 75 de milioane de euro / 91 milioane de dolari folosind tehnologia Blockchain. Astfel, BBVA a devenit prima institutie financiara care a folosit tehnologia registrului distribuit pentru a oferi imprumuturi. Imprumutul in valoare de 75 milioane de euro a fost emis catre unul dintre marii clienti corporativi ai bancii.

spania blockchain

Un reprezentant al bancii a declarat ca intregul proces de imprumut, de la negocierea conditiilor pana la semnarea acordului, s-a realizat utilizandu-se un registru distribuit care a informat banca si clientul cu privire la progresul imprumutului. Ulterior tranzactia a fost inregistrata in Blockchain Ethereum utilizand un sistem smart contracts.

Directorul executiv al BBVA, Carlos Torres Vila, si-a exprimat optimismul cu privire la utilizarea Blockchain in sistemele bancare, spunand ca aceasta tehnologie a permis scurtarea duratei procedurii “de la mai multe zile la cateva ore”. El a adaugat ca banca intentioneaza sa “se concentreze pe studiul potentialului Blockchain pentru utilizarea sa in furnizarea serviciilor sale”.

Blockchain poate oferi avantaje clare pentru toate partile implicate pe piata imprumuturilor corporative in ceea ce priveste eficienta, transparenta si securitatea. Este un alt exemplu puternic despre modul in care tehnologia poate fi utilizata pentru a adauga valoare serviciilor financiare, ceea ce este esential pentru strategia noastra”, a spus Carlos Torres Vila.

In noiembrie 2017, banca din Spania a lansat cu succes o versiune pilot pentru utilizarea Blockchain in scopul prelucrarii tranzactiilor comerciale intre Europa si America Latina. Conform declaratiilor directorului executiv, banca urmeaza sa realizeze astfel de tranzactii in viitorul apropiat. De asemenea, banca va lansa un program pilot cu compania spaniola de telecomunicatii Indra, ce se descrie ca fiind “in avangarda” in ceea ce priveste utilizarea Blockchain.

 

Sursa: https://www.bbva.com/en/bbva-indra-deliver-worlds-first-blockchain-supported-corporate-loan/

https://cointelegraph.com/news/spanish-bbva-becomes-first-global-bank-to-issue-loan-using-blockchain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *