Blockchain are capacitatea de a deveni “infrastructura financiara a viitorului”

30 aprilie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Yao Qian, Directorul Institutului de Monede Digitale din cadrul Bancii Populare Chineze, considera ca Blockchain are capacitatea de a deveni “infrastructura financiara a viitorului”. Conform unei declaratii pentru compania media de stat Yicai, Blockchain prezinta numeroase beneficii: securitatea, fiabilitatea, utilizarea de smart contracts si sistemul peer-to-peer.

Realizarea de studii aprofundate asupra Blockchain este ceea ce China trebuie sa faca pentru a dezvolta tehnologia financiara, deoarece Blockchain este tehnologia care poate deveni infrastructura financiara a viitorului”, a declarat acesta. “In stadiul actual, trebuie facute multe imbunatatiri la nivel tehnic pentru ca tehnologia Blockchain sa fie utilizata pentru afaceri reale”, a spus Yao.

china blockchain

Principalele probleme, potrivit lui Qian, sunt nevoia de crestere a confidentialitatii datelor si imbunatatirea mecanismului de guvernanta. “Blockchain nu ar trebui sa fie detinut de cineva, cu atat mai putin de o fractiune din cei super-bogati”. Acesta considera ca Blockchain apartine publicului si serveste interesului public. “In ansamblu, mecanismul de guvernanta este unul controversat. Nu exista inca o opinie unificata si avem nevoie de mai multa atentie si de cercetare.”

Solutiile pentru problemele pe care Qian le-a identificat in stadiul actual al tehnologiei Blockchain se refera la adaugarea unor metode de verificare suplimentare, folosite si in sistemele de control militare, si evitarea erorilor umane prin proceduri matematice. Pe viitor, Yao Qian vede necesara crearea “diferitor sisteme, cu nivele diferite de descentralizare pentru a satisface nevoile specifice”.

Yao nu este primul oficial din partea unei agentii de reglementare din China care confirma beneficiile Blockchain si posibilitatea ca tehnologia registrului distribuit sa devina o infrastructura financiara de viitor. Yi Gang, actualul guvernator al Bancii Populare a Chinei, a laudat in 2016 beneficiile aduse de tehnologia Blockchain, la summit-ul G20. Acesta a vorbit in mod pozitiv despre Bitcoin in repetate randuri, spunand ca este o initiativa “inspirata” si “ofera libertate oricarei persoane care o foloseste”.

 

Surse: https://www.ccn.com/pboc-digital-currency-director-says-blockchains-need-centralization/

https://cointelegraph.com/news/pboc-director-bullish-on-blockchain-but-sees-potential-in-more-centralization

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *