Malta isi propune sa devina „Paradisul Blockchain”

26 aprilie 2018 bitcoin, blockchain, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

In timp ce numeroase state din intreaga lume incearca sa reglementeze cryptomonedele, mica insula din Marea Mediterana face progrese in alta directie. Malta si-a propus sa devina capitala mondiala a retelei Blockchain. In ceea ce priveste reglementarea si incurajarea tranzactiilor crypto, Malta a facut progrese semnificative din dorinta de a deveni „Paradisul Blockchain” si se poate spune ca este cu cativa pasi inaintea altor state.

malta blockchain

Malta doreste infiintarea unei “Autoritati Digitale pentru Inovare din Malta” (ADIM), cu scopul de a reglementa si de a supraveghea companiile care opereaza pe baza retelei Blockchain. Nu in ultimul rand, ADIM va avea rolul de a promova Malta ca destinatie pentru aceste companii. Guvernul sustine ca va oferi acestor companii “certitudine juridica intr-un domeniu care este in prezent nereglementat”.

Silvio Schembri, secretar in comisia pentru economia digitala, este preocupat in special de tehnologia Blockchain. “Exista un interes enorm in intreaga lume pentru industria Blockchain si asta are potentialul de a aduce si mai multe benefii pentru economia malteza decat jocurile de noroc pe internet”, a declarat acesta. Republica Malta este un cunoscut deschizator de drumuri in i-gaming si face progrese in permiterea utilizarii legale a Bitcoin si altcoins in cazinourile online.

Intr-o declaratie pentru Bloomberg, Prim Ministrul tarii insulare a spus ca “viitorul inevitabil al banilor” consta in cryptomonede. Conform lui Joseph Muscat, cryptomonedele reprezinta fundatia viitorului economiei globale. “Obiectivul nostru este sa deschidem calea la nivel mondial in reglementarea intreprinderilor bazate pe tehnologia blockchain si prima alegere pentru companiile fintech la nivel mondial”, a declarat acesta printr-un tweet.

Malta nu este prima natiune europeana care se promoveaza ca fiind  “Paradisul Blockchain in incercarea de a atrage capital folosindu-de de reglementarile pro-crypto. Malta are parte de concurenta din partea Elvetiei, care lucreaza la dezvoltatea asa numitei “crypto valley”. Ceea ce face ar putea conferi un avantaj Maltei este apartenenta la Uniunea Europeana. Malta va reveni in atentia investitorilor la inceputul lunii noiembrie, cand va gazdui Summit-ul Blockchain 2018.

 

Surse: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-23/how-malta-became-a-hub-of-the-cryptocurrency-world-quicktake

bitcoinist.com/malta-prime-minister-cryptocurrencies-future-money/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *