Ethereum se indreapta cu pasi repezi catre pragul de 850 dolari

4 mai 2018 ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Cursul Ethereum a continuat trendul ascendent care s-a evidentiat incepand din a doua saptamana a lunii aprilie. Astfel, in cursul zilei de ieri, ETH a depasit pragul de 750 dolari din data de 8 martie si inregistrand un maxim de 770 dolari. Cresterea inregistrata intr-un interval de 24 ore a depasit procentul de 9%.

ethereum

Intr-adevar, cursul ETH este sub valoarea all-time high de peste 1.370 de dolari, pe care a atins-o in ianuarie. Cursul a fost unul descendent ulterior, in conformitate cu trendul urmat de majoritatea cryptomonedelor. Cu toate acestea, pretul ETH s-a dublat  fata de nivelul de la inceputul lunii aprilie. La momentul publicarii articolului, cursul se situeaza in jurul valorii de 803 dolari, conform datelor Coinmarketcap.

Cresterea a avut loc pe fondul preocuparilor crescande in ceea ce priveste reglementarea. Recent au aparut intrebari legate de statutul juridic al Ethereum. Fostul presedinte al Comisiei pentru Tranzactii cu Contracte Futures pe Marfuri (Commodity Futures Trading Commission – CFTC), Gary Gensler, Ethereum s-ar incadra in categoria titlurilor de valoare. Astfel, Gensler a declarat la sfarsitul lunii aprilie ca Ethereum ar putea fi supus unei reglementari mai stricte de catre Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare (Securities and Exchange Commission – SEC).

Joseph Lubin, co-fondatorul Ethereum, a raspuns acestei declaratii marti, reiterand opinia conform careia ETH nu face parte din categoria titlurilor de valoare. “Am petrecut o perioada de timp extraordinar de mare cu avocati in Statele Unite si in alte tari si pot spune cu siguranta ca nu reprezinta titluri de valoare. Nu au fost niciodata titluri de valoare”, a spus Lubin.

Taurii de pe piata crypto considera ca trendul ascendent al ETH va continua, urmand ca in viitorul apropiat sa depaseasca valoarea de 850 dolari. Ethereum este a doua cea mai mare cryptomoneda dupa Bitcoin, cu o valoare de piata de aproximativ 65 miliarde de dolari.

 

Surse: https://www.coindesk.com/750-ethers-price-hits-highest-level-since-early-march/

https://www.thestreet.com/investing/bitcoin/ethereum-co-founder-says-ehter-is-not-a-security-14575717

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV