Coreea de Sud: noul sef al SSF noteaza aspectele pozitive crypto

7 mai 2018 reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Noul guvernator al Serviciului de Supraveghere Financiara din Coreea de Sud (SSF) a declarat recent ca exista avantaje in utilizarea cryptomonedelor. Yoon Suk-heun a facut declaratii referitoare la piata crypto inainte de inaugurarea sa oficiala, dupa ce presedintele Moon Jae-in a aprobat numirea sa. “Exista numeroase lucruri pozitive de spus in ceea ce priveste cryptomonedele”, a declarat acesta in fata reporterilor.

coreea de sud crypto

Nominalizarea lui Yoon ca guvernator al SSF a venit din partea Comisiei pentru Servicii Financiare (CSF), care a considerat ca el este candidatul ideal pentru “a conduce inovatia” in industrie. Acesta va fi investit in pozitia de guvernator al Serviciului de Supraveghere Financiara in cursul zilei de maine, 8 mai.

Yoon Suk-heun a declarat ca o mai buna reglementare a pietei crypto ar conduce la un sistem financiar sigur si la produse crypto mai accesibile. Noul guvernator a sugerat ca va adopta politici mai blande in ceea ce priveste reglementarea cryptomonedelor. Astfel, comunitatea crypto din Coreea de Sud a primit cu entuziasm numirea sa in functia de guvernator al SSF.

In cadrul conferintei de presa din weekend, guvernatorul a mai spus ca institutia pe care o va conduce va colabora cu alte autoritati pentru reglementarea crypto.SSF va colabora cu CSF atunci cand o inspectie asupra politicilor si institutiilor financiare are configuratii diferite asociate unor domenii diferite. CSF inspecteaza politicile, in timp ce FSS examineaza si supravegheaza institutiile financiare, dar cu supravegherea FSC”, a declarat Yoon.

Coreea de Sud a interzis tranzactionarea anonima pe exchange-urile din teritoriu in luna decembrie a anului precedent. In cea mai recenta  declaratia a sa, Yoon a evitat un raspuns clar in ceea ce priveste modalitatea in care SSF va reglementa de acum inainte exchange-urile de pe teritoriul Coreei de Sud. In schimb, acesta a spus ca “Va trebui sa revizuim situatia inainte de a lua orice decizie ferma. Vom avea nevoie de timp pentru a evalua toate optiunile si informatiile disponibile”.

 

Surse: https://cryptonews.com/news/incoming-s-korean-financial-regulator-hints-at-lenient-crypt-1718.htm

https://cointelegraph.com/news/new-head-of-south-korean-financial-regulator-notes-positive-aspects-of-crypto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *