Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 9-10 Ianuarie

11 ianuarie 2019 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ethereum *

* Revenim cu un update pentru ETH/USD. Iată că în ultimul comentariu discutam despre o posibilă mișcare impulsivă a prețului în zona $170, speculând că acolo va găsi rezistență. Acest lucru nu s-a întâmplat din dintr-un motiv destul de evident: odată ce BTC a inițializat scăderea, celelalte monede de tip ALTcoin (inclusiv ETH) n-au făcut decât să-l urmeze, afișând o retragere. A trecut o săptămână de la comentariul respectiv și putem observa că evoluția pe care prețul a efectuat-o în acest timp oferă informații noi, pe care le vom interpreta după cum urmează:

* Aparent, o scurtă depășire a zonei de lichiditate a fost suficienta pentru ETH. Acesta n-a afișat forța necesară unei creșteri până la fostul nivel de suport: $172. Pentru o mai bună observare a nivelelor de interes, am eliminat două dintre liniile orizontale, prezente în ultimul grafic: $172 și $185. Dubla atingere a nivelului $163.5, care a creeat lichiditatea marcată cu o linie mov, i-a atras pe participanții la piață în capcana de a plasa stop loss-uri (pentru pozițiile de short) chiar deasupra acesteia. O scurtă „înțepare” a acestuia a fost suficientă, mișcare în urma căreia prețul a renunțat să mai formeze higher highs.

* PA-ul (price action-ul) s-a concretizat într-un A&E top (Adam & Eve) – mai specific în zona de lichiditate, acolo unde se observă o „căciuliță” ^ și o cupolă. Fiind un pattern care semnalează o întoarcere cel puțin temporară a trendului, ETH a respectat acest lucru iar prețul a suferit o scădere de 24%, trecând prin zona albastră ca și cum nici nu s-a aflat acolo. În cazul în care aceasta oferă rezistență la retestarea din sens opus, este posibil ca ETH/USD să nu încheie episodul corectiv. Un nivel (nemarcat pe grafic) de lichiditate avem și la $116.3 – la ultimul punct de minim, stabilit în 27 decembrie.

* După cum am observat, ETH/USD imită foarte mult acțiunea pe care Bitcoin o desfășoară. Orice mențiune asupra unei posibile mișcări poate fi foarte ușor invalidată dacă BTC avansează în sens opus. Se poate ca zona curentă (~$125) să fie catalogată drept un higher low? Desigur, nu invalidez această posibilitate. Depinde de reacția pe care ETH o va avea atunci când va afișa o creștere, iar posibilitățiile sunt următoarele:

i) în urma unei consolidări, crește și redobândește zona albastră pe post de suport – varianta bullish, care ar putea rezulta într-o continuare susținută a raliului

ii) consolidează, după care transformă zona albastră în rezistență – varianta aceasta implică o continuare a scăderii

* Personal, tind să cred într-o concretizare a celei de-a doua variante – cea bearish , în primul rând datorită trendului dominant care este tot de partea vânzătorilor. În cazul în care ETH nici măcar nu retestează zona albastră în urma consolidării din zona curentă – șansele ca linia orizontală albastră să fie testată cresc considerabil.
Dragilor, va doresc un weekend plăcut!

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *