Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 5-6 Noiembrie

7 noiembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ZCash

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 5 – 6 Noiembrie – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

* În ultimele două săptămâni am analizat împreună doar monede de tip ALTcoins, lăsând spațiu BTC-ului să-și desfășoare evoluția. Astăzi revenim cu un update al acestuia, revizuind reacția prețului la aceleași nivele cheie, care nu s-au modificat.

* Inițial, am discutat impulsul în sens pozitiv, cauzat de incertitudinea în jurul monedei Tether, în ultimul update pentru BTC. Tot acolo am prezentat și două scenarii posibile: unul bearish și unul bullish, în funcție de depășirea primului nivel cheie: rezistența sau zona de confluență. Se pare că la vremea respectivă (28 – 29 octombrie), „scenariul învingător” a fost de partea vânzătorilor: aceștia au depășit zona de confluență, retestând-o imediat după din sens opus – mișcare care a confirmat rezistența opusă de aceasta – urmând ca mai apoi să reviziteze nivelul de suport de la $6315.

* Deși prețul „a înțepat” de două ori acest nivel, prima dată abia sesizabil, iar a doua oară la o diferență de 1.12%, lumânările nu au afișat nicio închidere sub, lucru care indică susținerea pe care cumpărătorii au afișat-o aici. Data de 31 octombrie a reprezentat ultima testare a suportului, stabilind un minim local la $6242, după care BTC a afișat o ascensiune ușoară, realizând un total de 5.97% între punctul de minim și „high„-ul atins astăzi, la ora 2 AM.

* Zona de confluență a oferit rezistență prețului în primă instanță, dar o consolidare de aproximativ 32 de ore a fost suficientă pentru a le oferi din nou cumpărătorilor ocazia să realizeze un impuls. Prețul a reușit cu succes să închidă peste zona verde atât pe timeframe-ul prezentat în grafic – 240 de minute – cât și pe Daily.

La ce ne putem aștepta?

În cazul în care BTC se menține peste zona de confluență sau o transformă din nou în suport la retestare, este doar o chestiune de timp până participanții la piață „încearcă” din nou rezistența de la $6762. Repet: acest lucru se poate întâmpla doar dacă BTC se menține peste canalul orizontal verde.

* ZEC/BTC *

* Update al acestui comentariu

* După realizarea SFP-ului, ZEC a afișat o consolidare de aproximativ 15 zile imediat sub nivelul de rezistență marcat cu (1) pe grafic. Acesta se află la 0.0195 BTC și reprezintă pragul inferior al unui mic orderblock, stabilit în 6 septembrie.

* În urma unui impuls de 10.17%, care s-a putut vedea, de altfel, pe toate monedele cu capitalizare mare, ZEC reușește să închidă peste această rezistență, urmând, cel mai probabil, ca în decursul zilei de astăzi sau mânie să o retesteze din sens superior. În cazul în care acest lucru se întâmplă iar 0.0195 BTC oferă suportul necesar, prețul are toate șansele să afișeze continuitate până la nivelul intermediar (2), respectiv 0.0223 BTC, ceea ce ar însemna o apreciere de ~14% față de prețul curent.

* Paritatea ZEC/BTC continuă să afișeze unul dintre cele mai bune setup-uri pentru pozițiile de long. Vom reveni cu un update în comentariile viitoare pentru a revizui nivelele testate.

Spor& trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *