Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 4-5 Martie

11 martie 2019 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* ETH/USD *

* În ultimul comentariu al acestei parități vorbeam despre suportul pe care intervalul albastru (aflat între $133.8 și $138.2) l-a oferit odată cu respingerea realizată de vânzători în 24 februarie. Luând în considerare atât amplitudinea scăderii inițiale (care a fost de peste 20%), cât și acțiunea prețului pe care ETH a afișat-o ulterior, putem spune că zona $170 reprezintă cel puțin un top local. Probabilitatea ca participanții la piață să aducă din nou prețul în zona respectivă este considerabil mai mică după ce am văzut cum tot aceștia au retras complet impulsul în sens pozitiv (post consolidare) de după triunghiul ascendent etichetat pe grafic.

* Mișcarea de consolidare din jurul canalului albastru s-a desfășurat într-un range de $16.18 (puțin peste 11%), ținând cont și de cele mai lungi umbre (wicks) prezente în această zonă. Rezolvarea acesteia a avut loc în sens negativ și s-a apropiat foarte tare de $125, primul nivel de interes al cumpărătorilor. Observăm totuși că acesta nu a fost atins: ETH s-a oprit din scădere la $125.88, cu aproape $1 mai sus decât orizontala urmărită. La o inspecție mai amănunțită a lumânărilor ne dăm seama de faptul că nici această oprire (a declinului) n-a fost întâmplătoare: ETH a găsit suport chiar la fostul nivel de rezistență al triunghiului menționat anterior, marcând primul „S/R flip” al lunii martie.

* La ce ne putem aștepta?
În cazul în care BTC susține la rândul său o consolidare sau o mișcare ascendentă, putem asista la o retestare a fostului nivel de rezistență, aflat în zona $150. Acest lucru nu ar fi benefic doar pentru urșii care așteaptă acest nivel de interes, ci și pentru lichiditatea pe care shorterii întârziați o oferă. Pentru ca această variantă să rămână posibilă, ETH nu trebuie să evolueze pe termen scurt sub intervalul albastru.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *