Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 4-5 Februarie

6 februarie 2019 analiza tehnica, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* XRP/BTC *

* Bine v-am regăsit după o scurtă pauză a Jurnalului Crypto – seria de analize tehnice a monedelor alese de dvs. În comentariul de astăzi: XRP/BTC.

* Ripple este, cu siguranță, una din cele mai populare monede din sfera crypto. Interesul participanților la piață față de XRP nu s-a diminuat nici după ce prețul a suferit un declin de peste 80 de procente de la ATH („All Time High” – punctul de maxim al graficului – 23,000 satoshi, stabilit în 4 ian 2018). Deși există mai multe motive care desemnează XRP ca favorită a investitorilor, cele principale sunt evidente: accesibilitatea acesteia (deoarece se află pe marea majoritate a exchange-urilor) și prețul redus, comparativ cu celelalte monede de top.

* Ținem încă de la început să menționăm că scara graficului nu este lineară, după cum ne-am obișnuit până acum, ci logaritmică. De asemenea: deși rolul liniilor orizontale negre și a zonei albastre este de a observa reacțiile pe care prețul le-a avut în trecut, odată ajuns în dreptul acestora, noi vom analiza doar structura prezentă în partea dreaptă a graficului, de unde începe linia albastră, respectiv roșie.

* Un interval de tip „Orderblock” este stabilit în 3 februarie 2018, între 10,1k și 10,4k satoshi, zonă care mai apoi va deveni rezistență, mai ales la structura curentă unde putem observa formarea unui Head& Shoulders. Început în 17 noiembrie 2018, acesta „se întinde” pe mai bine de 80 de zile, până în prezent, iar completarea și confirmarea acestuia vine odată cu o închidere sub linia albastră (8126 satoshi). Având în vedere că orderblock-ul a devenit unul bearish la retestarea acestuia, probabilitatea ca H&S-ul să se completeze este mai mare decât scenariul în care se invalidează. În acest caz, o primă țintă a vânzătorilor va fi pragul psihologic de la ~7000 satoshi, aflat imediat sub linia neagră din apropierea acestui număr. Linia roșie reprezintă „target-ul” extins al vânzătorilor – acesta ar putea fi atins doar în condiții foarte favorabile „urșilor”.

* În încheiere: simplu spus – XRP închide pe timeframe-ul ales (1D) sub linia albastră – asistăm la o continuare a scăderii.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *