Interesul Rusiei pentru tehnologia Blockchain este in continua crestere

6 februarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Interesul Rusiei pentru tot ce inseamna blockchain si crypto pare sa fie la un nivel ridicat in ultima perioada. Cea mai recenta stire in acest sens vine din partea Serviciului Federal de Supraveghere in Domeniul Educatiei si Stiintei din Rusia. Rosobrnadzor, asa cum este cunoscut serviciul, va implementa tehnologia blockchain in cadrul desfasurarii examenului principal de absolvire.

Incepand cu acest an, Rosobrnadzor intentioneaza sa puna in aplicare tehnologia in Examenul de Stat Unificat (ESU), care este singura forma de examen de absolvire in scoli si principala forma de examinare preliminara la universitatile din Rusia. Anuntul a fost facut de catre Serghei Kravtsov, directorul Serviciului Federal. “Am vorbit despre utilizarea tehnologiei blockchain in ESU, iar in acest an tehnologia va fi utilizata in ESU, folosind noile tehnologii de imprimare si scanare”, a declarat acesta.

Aceasta nu este singura dovada care arata interesul Rusiei in domeniul crypto si blockchain. In cursul lunii trecute, premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca trendul descendent al pietei nu reprezinta un motiv pentru a ingropa cryptomonedele. Din punctul sau de vedere, piata crypto este un aspect important pe agenda comunitatii mondiale, alaturi de schimbarile pe pietele traditionale, viteza si amploarea transformarii digitale globale.

Mai recent, Ministerul Educatiei si Stiintei din Rusia (Minobrnauki) a dezvoltat o platforma bazata pe blockchain pentru a urmari diamantele naturale. Noua tehnologie de urmarire a diamantelor sustine ca garanteaza pe deplin autenticitatea produselor cu diamante pe tot parcursul lantului de aprovizionare, din momentul extractiei, pana la prelucrare si ulterior pana la proprietarul final. Dezvoltatorii sistemului sustin ca tehnologia blockchain va permite atribuirea unui cod digital unic fiecarui diamant.

Rusia se afla in prezent in plin proces de creare a unei legislatii pentru reglementarea cryptomonedelor si a afacerilor bazate pe blockchain de pe teritoriul statului. Cu toate acestea, dupa adoptarea legislatiei la prima lectura din luna mai 2018, parlamentarii rusi au trimis proiectul de lege inapoi pentru editare.

 

Surse:

https://bitcoinexchangeguide.com/russias-rosobrnadzor-to-implement-blockchain-for-universitys-unified-state-exam-graduation/

https://cointelegraph.com/news/russias-ministry-of-education-introduces-system-for-tracking-diamonds-via-blockchain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *