Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 29-30 Ianuarie

31 ianuarie 2019 analiza tehnica, NEO

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* NEO/USD *

* Continuăm seria Jurnalul Crypto cu o altă monedă aleasă de dumneavoastră: NEO. De data aceasta evoluția monedei este analizată față de USD, nu față de BTC.

* Am evitat să încărcăm graficul cu linii orizontale peste cea plasată la $9,35 – deoarece nu sunt necesare până prețul nu afișează un breakout din zona de consolidare în care se află momentan. Aceasta a stabilit un range între liniile negre din partea de jos a graficului, respectiv între $5,71 și cea menționată mai sus. Deși sunt mai puțin de 4 dolari între aceste două nivele, țineți cont de faptul că diferența dintre acestea reprezintă un procentaj de 38.25%.

* Formațiuni care au acumulat tensiune prin constrângerea prețului (într-un range din ce în ce mai mic), sunt cele încadrate între linii roșii, respectiv un triunghi simetric realizat pe parcursul a 30 de zile al cărui rezultat a fost de partea vânzătorilor și un triunghi descendent care a avut aceeași rezolvare, însă s-a întins pe o perioadă mult mai lungă: 93 de zile. Deși prețul se afla deja la o „reducere” foarte mare față de ATH (All time high), ambele formațiuni au condus către un alt „sell-off” de peste 50 de procente.

* Vom păstra obiectivitate în analiza acestui grafic: paritatea NEO/USD afișează o structură bearish, din care își poate reveni doar ieșind din range-ul destinat consolidării. NEO nu a reușit să stabilească niciun „higher high” în mai bine de un an (lucru pe care nu l-a făcut nici BTC, de altfel), însă ceva care deosebește cele două monede în evoluția din acest bear market este procentajul realizat de scăderea începută la maximele din ianuarie 2018: am lăsat în partea stângă o unealtă numită „Price Range” care indică acest lucru: NEO a scăzut 97.2% de la ATH, cu siguranță una dintre monedele cu cea mai slabă performanță în întreaga sferă.

* În încheiere: până NEO nu afișează o creștere susținută peste $9,35, nu putem discuta de o tentativă a cumpărătorilor de a redobândi controlul asupra prețului.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *