Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 27-28 Februarie

4 martie 2019 analiza tehnica, criptomoneda, cryptomoneda

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* BNB/USD *

Bine v-am regăsit cu un alt update al Jurnalului Crypto. În comentariul de astăzi analizăm paritatea BNB/USDT.

* În primul rând, precizăm că graficul afișat mai jos nu este complet: mișcarea parabolică de creștere din ianuarie 2018 a fost exclusă pentru a ne putea concentra pe nivelele de interes din zona curentă. Deși sunt mai multe linii orizontale decât numărul cu care ne-am obișnuit până acum, am ales să păstrăm lucrurile cât mai simple: eticheta „R” marchează o rezistență, pe când un „S” indică faptul că nivelul respectiv este unul la care cumpărătorii intervin pentru a susține prețul – deci suport. Atunci de ce două dintre aceste linii au rămas nemarcate? Ei bine, rolul acelora este unul pivotant, adică orizontala oferă atât rezistență, cât și suport, în funcție de sensul din care BNB se apropie pentru (re)testare.

* Un interval foarte important al structurii curente este canalul verde, aflat între $10.13 și $10.3 – adică puțin deasupra pragului psihologic pe care decarul îl stabilește. Observăm cum fiecare revenire a prețului în jurul acestuia a condus la o perioadă de consolidare „choppy” pentru BNB. Tocmai acest lucru îi oferă canalului verde rolul pivotant de care am discutat puțin mai sus. O altă reacție care merită menționată este cea pe care prețul a avut-o la $9.4, în dreptul liniei roșii. Breakdown-ul pe care BNB l-a avut în 14 și 15 noiembrie 2018 (sub această linie roșie și sub nivelul stabilit pe timeframe de o lună, la $8.53) a condus la un declin de 52 de procente al prețului într-un timp foarte scurt: numai 11 zile. Nu la fel de scurtă a fost și consolidarea între cele două nivele de suport ($4.53 și $6.7): BNB a petrecut peste 70 de zile într-un range de ~30%, în urma căruia a reușit să-și revină din nou peste „monthly lvl” datorită impulsului realizat de „tauri” și să-l retesteze pe post de suport.

* Ok. Am discutat despre nivelele pe care BNB le-a depășit până acum; dar să vedem care sunt următoarele rezistențe pe care prețul le poate întâmpina: în primul rând, avem două rezistențe foarte apropiate care formează un alt canal: este vorba despre $11.5 și $11.8. Nivelele acestea nu coincid doar cu lichiditatea pe care prețul o oferă la ultimul punct de high (marcat cu un ochi), ci și cu fostul interval de suport pe care moneda l-a avut din aprilie până în august 2018.

* Vom reveni cu un update al evoluției BNB în funcție de reacția pe care o are la prima zonă de rezistență. Până atunci, consolidarea în jurul canalului verde rămâne o opțiune valabilă pentru participanții la piață.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *