Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 25 Februarie – 3 Martie

4 martie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Dacă în weekend-urile precedente piața crypto ne-a obișnuit cu un procentaj mai crescut de volatilitate (fie că aceasta a fost în sus sau în jos), iată că sâmbăta și duminica aceasta „istoria” nu s-a repetat. Volatilitatea n-a lipsit doar în weekend, ci și pe parcursul întregii săptămâni: ținând cont doar de închiderile și deschiderile lumânărilor, BTC a avut o volatilitate de 2,23% în ultimele 7 zile, cu aproape 10 procente mai puțin decât cu o săptămână înainte.

* Miercuri a fost singura zi în care prețul a afișat o scădere subită, din care și-a revenit într-o perioadă foarte scurtă de timp – mai puțin de 4 ore. Mișcarea a lăsat în urmă un wick (o umbră) lung în partea inferioară a lumânării, după care a afișat o diferență de $226 între minimul și maximul local. Astfel de mișcări sunt foarte întâlnite pe graficul BTC/USD, iar scopul lor este acela de a lichida traderii de retail prea slab pregătiți. Observăm că deși prețul s-a apropiat foarte mult, scăderea pricinuită nu a atins nivelul de pivot marcat la $3757,2 – șansele ca acesta să ofere suport (în cazul unei retestări pe parcursul zilei de azi) există.

* La această linie îngroșată avem fostul nivel de rezistență. Tot de aici a plecat și creșterea de peste 15% a lunii trecute. O retragere completă a mișcării este nu doar probabilă, ci și destul de firească ținând cont de faptul că monedele importante (precum BTC și ETH) se află într-un range pe graficul macro – creșteri și scăderi subite vom avea tot mai des în viitorul apropiat.

* Rezumat și ce merită urmărit: în cazul în care $3757 oferă suport, BTC poate afișa o altă creștere până în zona $3880, unde se află linia orizontală punctată. În caz contrar, cumpărătorii vor avea de suferit, pentru că $3640 este abia următorul nivel de suport al acestora.

Spor& trade safe.
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *