Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 26-27 Decembrie

28 decembrie 2018 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* ETH/BTC *

* Bine v-am regăsit, dragilor. Sper că ați avut parte de un Crăciun cât mai fericit și liniștit alături de cei dragi.

* Discutam în ultimul comentariu, postat luni (24 decembrie), despre ascensiunea bullish pe care Bitcoin și Ethereum au afișat-o față de dolarul american. Se pare că odată ce target-ul formațiunii dominante – Falling Wedge – a fost atins, vânzătorii au decis că este vremea unei corecții, motiv pentru care BTC a suferit un declin, care s-a resimțit pe întreaga piață crypto.

* Excepție nu a făcut nici paritatea ETH/BTC, pe care am stabilit că o vom discuta în comentariul de astăzi. În ultimul update dedicat acestuia, discutam despre un nivel important pe care „taurii” aveau să-l protejeze în cazul în care își doreau o creștere a prețului. Acest lucru a fost favorabil lor, nivelul respectiv a oferit suport iar prețul a beneficiat de o apreciere de peste 40% de la 0.0259 BTC. Linia albastră punctată indică creșterea parabolică care a linchidat un număr mare de poziții de short, urmată de o scurtă consolidare în jurul nivelului de rezistență.

* Ascensiunea s-a sfârșit lăsând în urmă un wick (o umbră în partea superioară a lumânării) de aproape 5%. Ținând cont de creșterea care a precedat-o, corecția ulterioară, impusă de participanții la piață, nu a fost (deocamdată) una pe măsură – ceea ce indică o situație favorabilă cumpărătorilor. Este posibil ca în viitorul apropiat ETH/BTC să găsească suport la 0.03 BTC, în cazul în care prețul conduce la un ultim stop hunt – al pozițiilor de long, în cazul de față.

* Per total, consider că ETH/BTC se află în procesul de construire al unui bottom, nivel de la care ar putea afișa o creștere mult mai impresionantă decât de am văzut în ultimele luni, însă mișcările de amploare necesită o consolidare înainte de a avea loc.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *