Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 24 Decembrie – 30 Decembrie

31 decembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Bine v-am regăsit cu încă un update al parității BTC/USD. Așa cum am menționat și în comentariile trecute, continui să susțin că lăsând prețul să se dezvolte, acesta oferă noi informații celor răbdători.

* Dacă în ultimele actualizări – pattern-ul predominant pe care îl discutam împreună era Falling Wedge-ul încadrat între linii roșii, iată că în analiza de astăzi graficul concretizează o altă formațiune dominantă: inverse Head& Shoulders.

* Țin să precizez că structura nu este completă și confirmată. Pentru ca aceasta să se confirme, BTC are nevoie de o creștere până în dreptul zonei albastre, marcată drept orderblock și chiar transformarea acesteia în suport. Ba mai mult, Bitcoin are nevoie de un higher high (un nou nivel de maxim local, mai mare decât ultimul) pentru a infirma downtrend-ul în care se află de luni bune.

* Ideea prezentată mai sus presupune că iH&S-ul în cauză se definește cu umerii (atât cel stâng, cât și cel drept) în zona $3700, respectiv în dreptul liniei orizontale marcată Nivel de pivot. Un prim pas important, în redobândirea trendului, pe care cumpărătorii încearcă să-l facă, este transformarea acestui nivel de pivot într-unul de suport. Acțiunea prețului din dreptul cupei albastre (din partea dreaptă) reprezintă primul higher low pe care participanții la piață au reușit să-l realizeze. Capul structurii a gravitat în jurul liniei S/R Flip, aflată la $3300, zonă în care prețul a afișat o volatilitate crescută – tot în zona aceasta s-a completat și celălalt pattern.

* Pentru ca structura despre care vorbim să rămână validă, Bitcoin nu trebuie să închidă sub $3550. O altă atingere a nivelului de pivot nu invalidează structura – având în vedere că prețul este din nou choppy (afișează creșteri și scăderi subite) – nu înlătur posibilitatea ca $3750 să fie testat din nou, însă cumpărătorii ar trebui să intervină acolo și să nu lase prețul să coboare considerabil sub. Invalidarea acelui nivel (eventual o intrare sub cu retestare din sens inferior – confirmându-l ca rezistență), ar putea conduce către retestarea minimelor.

Spor& trade safe
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *