Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 19-20 Decembrie

21 decembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin cash, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ripple *

* Pentru comentariul de astăzi am păstrat paritatea XRP/BTC – respectiv evoluția Ripple față de Bitcoin. Timeframe-ul ales (4 ore) afișează o dezvoltare interesantă a prețului, una în care moneda creează nivele de lichiditate pe care mai apoi le depășește, una în care retestează foste nivele de rezistență, șamd. Vom discuta detaliat toate acestea, după cum urmează:

* De data aceasta, citim împreună graficul de la stânga la dreapta și de sus în jos, la fel ca pe o carte. Prima orizontală de interes a setup-ului curent o reprezintă 9860 satoshi, nivel la care prețul a creeat lichiditate între 21 și 22 noiembrie, prin multiple atingeri ale acestuia. Faptul că la vremea respectivă, wick-urile (umbrele) din partea superioară a lumânărilor s-au oprit de fiecare dată la exact același nivel – i-a determinat pe mulți traderi de retail, care au adoptat poziții de short în zona respectivă, să-și lase stop loss-ul chiar deasupra acestui nivel. Observăm că deși i-au trebuit 26 de zile, prețul „nu a uitat” de lichiditatea creeată aici, iar în zilele trecute „s-a întors” după aceste stopuri. Pentru o mai bună înțelegere: zona indicată cu o săgeată neagră reprezintă zona în care acumularea de lichiditate a avut loc. Zona marcată cu o bifă reprezintă depășirea acesteia.

* Reacția pe care „atingerea” acestei zone a creeat-o a fost de partea vânzătorilor. Cel mai probabil „taurii” au încasat profiturile cu prima ocazie, oferindu-le din nou control vânzătorilor. De asemenea, este interesant și nivelul la care XRP a încetat scăderea, cel puțin pentru moment. Acesta coincide cu fostul nivel la care prețul a întâmpinat rezistență, în consolidarea de aproximativ 17 zile pe care a realizat-o. Transformarea unui fost nivel de rezistență într-unul de suport reprezintă un PA (price action) de tip bullish, adică unul favorabil cumpărătorilor.

* Concluzionez că am putea asista la o creștere susținută pentru Ripple, însă acest lucru exclude o invalidare a nivelului 9128 satoshi.

* Bitcoin Cash *

* În continuare, vom discuta despre „starul” acestei săptămâni. Moneda care a afișat cea mai impresionantă evoluție odată ce Bitcoin a început să schimbe direcția prețului: BCH (ABC).

* Graficul atașat mai sus este unul foarte simplu. Motivul este pe măsură: urmărim doar nivele de interes din imediata vecinătate a acestei creșteri – respecitv linii orizontale la care prețul a a reacționat într-un mod care oferă informații.

* Într-un mod similar cu XRP, Bitcoin Cash a avut drept „nivel de lichiditate” linia orizontală de la 0.05391 BTC, la care putem observa că a fost respins, deocamdată. Este posibil ca BCH să fi întâmpinat un top local să să asistăm fie la o retragere a prețului, fie la o consolidare la nivelul curent. În cazul în care prima variantă este cea corectă, precizez faptul ca 0.04645 BTC este primul nivel pe care BCH îl poate testa.

* Nu aș paria pe o poziție de short în acest moment. Volumele de cumpărare sunt foarte bune, însă nu consider zona în care prețul de află acum ca fiind una foarte oportună pentru o poziție de long. Prețul a luat-o parabolic în sus. Experiența pe care am acumulat-o în cazul în care avem mai bine de un an în sfera crypto ne-a demonstrat că „FOMO”-ul (Fear of missing out – Frica de a pierde creșterea) nu este un lucru bun pentru niciun trader. Recomand răbdare și așteptarea unui setup mai bun în cazul în care doriți să cumpărați BCH.

Atenție la levier în cazul în care practicați margin trading.
Până data viitoare – spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV