Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 17 Decembrie – 23 Decembrie

24 decembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Ziua de luni este din nou aici. Pentru dumneavoastră, acest lucru înseamnă un început fresh de săptămână. Pentru Jurnalul Crypto – un update al parității BTC/USD. Dacă săptămâna trecută discutam despre breakout-ul afișat de BTC (comentariu aici) în afara formațiunii dominante – Falling Wedge – iată că în actualizarea de astăzi graficul s-a concretizat într-o dezvoltare bullish.

* Bitcoin a atins cu desăvârșire ținta acestui pattern – respectiv intervalul marcat cu albastru deschis – de unde observăm că prețul fost ușor respins pentru moment. În ultimele 7 zile, BTC a evoluat invers proporțional cu stocurile americane (vezi S&P 500 și Dow Jones IA) – dacă acestea din urmă au suferit o scădere de peste 7% în urma știrilor aduse de Rezerva Federală, iată că Bitcoin s-a bucurat de o creștere de 30%. Nu putem ști cum se dezvoltă sfera crypto în cazul în care piețele financiare tradiționale intră într-un bear market, însă un refugiu al banilor în BTC nu este total exclus (atenție: nu spun că acest lucru se va întâmpla, ci că se poate întâmpla).

* În funcție de evoluția prețului pe care BTC o afișează astăzi și mâine, putem asista la o retragere puțin mai consistentă a prețului decât cele pe care le-am văzut până acum. În cazul în care orderblock-ul aflat între $4370 și $4420 continuă să acționeze pe post de „zonă de ofertare”, cum a făcut în ultimele 30 de zile, tind să cred că prețul se poate retrage până la nivelul de pivot de la $3760.

* Pentru că miercuri este zi liberă, vom include comentariul alocat zilei respective în cel de astăzi. Să continuăm:

* Ethereum *

* De asemenea, și pentru ETH revenim cu un update al ultimului comentariu. Discutam la vremea respectivă (miercuri, 19 decembrie) despre o posibilitate care a vizat continuarea creșterii afișată de ETH/USD. Transformarea canalului roșu într-unul de suport a reprezentat un element crucial, pe care cumpărătorii au reușit să-l realizeze.

* Un alt „S/R Flip” realizat de participanții la piață a avut loc la $110, în dreptul liniei albastre, de unde a început și creșterea parabolică afișată de Ethereum. Aceasta se datorează și parității ETH/BTC, care a afișat o creștere considerabilă – o vom comenta în analiza de vineri.

* Dacă spuneam despre linia orizontală de la $125 și canalul albastru aflat între $134 și $138 că reprezintă două zone de interes ale cumpărătorilor – iată că aceștia au afișat o extindere a creșterii până la $157.5; n-am avut nivelul acesta marcat pe grafic în ultimul comentariu pentru că nu mă așteptam de la ETH la o asemenea performanță. În cazul în care prețul continuă creșterea – $172 este un alt nivel demn de urmărit. Dacă totuși ETH decide să „se retragă” – zona albastră ar putea oferi suport în primă instanță.

* Țin să precizez că ETH „s-a descurcat” mult mai bine decât BTC când a venit vorba de creștere. Nu este exclus ca acest lucru să fie valabil și în cealaltă direcție. Nu recomand nici vânzarea, nici cumpărarea pentru ETH în acest moment, personal prefer să las prețul să mai evolueze, pentru a oferi noi informații.

Echipa Bitcoin România vă urează Crăciun fericit !!

Până data viitoare, spor& trade safe
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *