Combaterea plagiatului din China, posibila datorita Blockchain

21 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Autoritatile de la Beijing au pus bazele unei noi aliante de protejare a drepturilor de autor pentru a furniza servicii de protectie utilizand tehnologia blockchain. Presa chineza doreste combaterea plagiatului prin utilizarea tehnologiei registrului distribuit. Potrivit International Finance News, organismal nou-infiintat se numeste Alianta pentru Protectie Financiara Media si implica peste 30 dintre marile institutii financiare, cum ar fi International Finance News, Economic Information Daily, China Business News, Beijing Business Daily si Daily Economic News, printre altele.

Alianta urmareste sa ofere “sisteme rezonabile de autorizare, imbunatatind mecanismele de tranzactionare autorizate, consolidand auto-disciplina in domeniul drepturilor de autor si dezvoltand cooperarea in domeniul drepturilor de autor in industrie”, se mentioneaza in declaratiile reprezentantilor. “Reporterii si ziarele ar trebui sa stabileasca constientizarea drepturilor de autor, sa rezolve problemele comune de protectie a drepturilor de autor prin tehnologie si alte mijloace si sa comunice in mod activ cu echipele tehnice relevante pentru a proteja drepturile de autor originale”, a spus Qi Huisheng, secretar in cadrul partidului de guvernamant din China.

International Finance News raporteaza ca alianta va utiliza tehnologia blockchain pentru a oferi “autentificarea originala si protectia dreptului de autor pentru operele originale”. Alianta intentioneaza sa utilizeze tehnologia pentru a “incorpora masura unica de identificare tip ADN in articol”. In situatia in care un articole este asemanator in proportie de 70%, indiferent daca este transferat prin intermediul retelelor sociale sau al diverselor website-uri, ADN-ul poate fi urmarit inapoi la original. “Odata ce a fost descoperita o incalcare, platforma tehnologica va obtine imediat dovezi”, se arata in raport. Astfel, combaterea plagiatului poate fi realizata mai rapid si sigur prin intermediul tehnologiei registrului distribuit.

La mijlocul acestui an, presedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat ca Blockchain face parte din “revolutia tehnologica” si deci autoritatile vor adopta o politica interna orientata catre tehnologia din spatele cryptomonedelor. La momentul respectiv, declaratia presedintelui a fost preluata de catre cea mai mare televiziune din China, conform careia “valoarea Blockchain este de 10 ori mai mare decat cea a internetului”.

 

Sursa: https://www.ccn.com/chinese-internet-court-to-use-blockchain-to-combat-online-plagiarism/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *