Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 17-18 Decembrie

19 decembrie 2018 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ethereum *

* Analiza de astăzi vine ca un update al celei de săptămâna trecută, articol pe care îl puteți găsi dând click aici. La vremea respectivă, prețul unui ETH era ~$91. Discutam la sfârșitul comentariului despre faptul că majoritatea traderilor de retail credeau într-o continuitate a scăderii, lucru pe care îl reflecta și raportul dintre numărul pozițiilor de short și al celor de long, cele de short fiind majoritare. Ori piața nu permite o continuare a declinului când prețul se află la minimele anului iar short-urile la maxime istorice. Tocmai datorită potențialului de lichiditate pe care o creștere l-ar fi cauzat – acest lucru a avut loc.

* Un alt aspect bullish îl reprezintă breakout-ul din afara Falling Wedge-ului, realizat de Bitcoin. Mai multe despre acesta – în comentariul de luni. Paranteza scurtă pentru BTC se datorează unui motiv foarte simplu și ușor de înțeles: crește Bitcoin, cresc toate monedele de tip ALTcoins.

* Revenind la ETH. Am adăugat în plus, față de ultimul grafic, canalul roșu aflat între $102.6 și $103.7; Acesta reprezintă o zonă de confluență pentru Ethereum – adică intervalul joacă atât rol de suport, cât și de rezistență, în funcție de direcția din care prețul se apropie să o testeze. Odată cu trecerea peste, realizată astăzi, pare că zona respectivă oferă suport, însă este puțin cam devreme să fim siguri de acest lucru. O confirmare necesită o retestare a acestui canal după ce prețul a trecut de linia albastră.

* Nivele care merită atenția dvs, rămân în continuare $110 și $125. În funcție de reacția pe care ETH o are la $110 (în cazul în care continuă creșterea și ajunge acolo), acesta ar putea efectua o retragere ușoară, transformând canalul roșu sus-menționat într-unul de suport. Varianta aceasta este favorabilă cumpărătorilor și implică un „S/R flip” (transformarea unui nivel de rezistență într-unul de suport). Nu exclud o ultimă încercare a vânzătorilor de „a vâna” stop loss-urile pozițiilor de long, aflate imediat sub pragul psihologic de la $100 (vezi linia orizontală de la $99 care coincide cu fostul nivel de rezistență).

* În concluzie, ETH imită Bitcoin. Graficul reflectă mișcările monedei principale a sferei crypto. Iar BTC arată bullish și este susținut de volum. O corecție este posibilă dar per-total înclin să cred într-o continuare a creșterii.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *