Un cadru legislativ nou din Elvetia da un impuls tehnologiei Blockchain

19 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Un cadru legislativ nou propus spre adoptare in Elvetia da un impuls tehnologiei blockchain si arata inca o data importanta si necesitatea implementarii acesteia. Secretariatul de Stat al Elvetiei pentru Finante Internationale (SIF) a anuntat adoptarea de catre Consiliul Federal a unui raport legislativ, ce va duce la crearea unui cadru juridic pentru tehnologia distribuita blockchain in Elvetia. Departamentele de stat si-au exprimat de asemenea intentia de a contribui la elaborarea legilor pentru noile tehnologii si imbunatatirea acestora pe termen lung.

Intr-un comunicat de presa din 14 decembrie, Secretariatul de Stat al Elvetiei a lansat un raport care descrie previziunile privind „evolutiile remarcabile si potential promitatoare ale blockchain … pentru inovatie si securitate sporita„. Comunicatul a avut de asemenea un ton prudent cu privire la viitorul reglementarii privind tehnologia revolutionara.

Raportul subliniaza fundamentele si posibilele utilizari ale tehnologiei blockchain si DLT, plasand aceasta perspectiva intr-un context international si examinand cadrul legal aplicabil – in special legea privind piata financiara si clasificarea tokenurilor ca „active„.

Raportul prezinta urmatoarele principii: responsabilii politici ar trebui sa ofere un cadru optim pentru inovare; Elvetia ar trebui sa faca rapid ajustari vizate … in ceea ce priveste aplicatiile DLT / blockchain si sa continue sa urmeze o abordare legislativa si de reglementare bazata pe principii clar definite si neutre. Acest cadru legislativ nou propus de raport recomanda ca autoritatile elvetiene sa se pozitioneze ca fiind deschise fata de noile tehnologii.

Textul nu face nicio referire exacta privind actiuni viitoare precise. Ceea ce este clar, totusi, este dorinta consiliului de a „exploata” beneficiile potentiale ale noilor tehnologii si de a inaugura un mediu primitor pentru intreprinderile bazate pe tehnologia blockchain in Elvetia:

„[Consiliul Federal] doreste sa creeze cele mai bune conditii-cadru posibile, astfel incat Elvetia sa se poata stabili si sa se dezvolte ca o locatie de varf, inovatoare si durabila pentru companiile fintech si blockchain„.

O data cu reputatia sa pentru libertatea economica, probabil micul stat va deveni cunoscut in scurt timp ca un loc ideal pentru tehnologia blockchain si cryptomonede. Elvetia este gata sa preia provocarea tehnologiei blocurilor. In conformitate cu Indexul de Libertate Economica al Fundatiei Heritage 2018, Elvetia s-a clasat pe locul 4 (in spatele Noii Zeelande, Singapore si Hong Kong), demonstrand initiativa sa de promovare a dezvoltarii economice bazate pe „statul de drept, dimensiunea guvernului, eficienta reglementarii si pietele deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *