Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 13-14 iunie -altcoin

15 iunie 2018 analiza tehnica, EOS, XLM

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza zilelor 13-14 iunie – Bitcoin Romania

* EOS/BTC *

Revenim cu o analiză tehnică asupra performanței EOS față de Bitcoin, ultima fiind postată la începutul lunii iunie.

eos1

Dacă în ediția respectivă a Jurnalului Crypto am avut o singură linie orizontală care a acționat ca suport și rezistență pe  întreg parcursul lunilor trecute, analiza din ediția curentă este orientată spre folosirea mai multor linii orizontale de interes. Se poate  observa cum graficul acelei analize s-a terminat cu o întrebare retorică: „S?” – adică dacă nivelul 0.0016917 mai poate funcționa ca  suport la următoarea testare. Deși în graficul de astăzi vedem că prețul a depășit în sens negativ această linie, mai avem aproape 3 zile în care cumpărătorii pot face o surpriză. Să începem totuși cu partea stângă a graficului pentru ca mai apoi să revenim la  acțiunea recentă.

După un punct de maxim la 0.00243 BTC stabilit în 29 aprilie, EOS a avut parte de o fază corectivă cu volume ridicate de  vânzare, până în punctul de low de la 0.00138 BTC (marcat „LOW” pe grafic). Un lucru pe care îl observă acum este că un Fib Retracement plasat corect din punctul de maxim până îl noul punct de low conduce către 2 nivele cel puțin interesante: unul fiind 0.618 (0.00203  BTC), preț la care creșterea de după low a întâmpinat rezistență, iar al doilea 0.236 (0.00163 BTC) care coincide exact cu nivelul  curent de suport de pe daily. Totodată, acest ultim nevel se află și foarte aproape de celălalt, lucru care indică spre formarea unui canal orizontal de suport.

Observăm că acest canal a acționat pe post de rezistență pe parcursul zilei de ieri, când prețul „l-a înțepat” marcând un  maxim la 0.001737, fără a reuși însă să și închidă cu succes peste (pe timeframe-ul de 4 ore).

O speculație față de ce se poate întâmpla de acum?

Cel mai probabil o consolidare pe parcursul zilei de azi în canalul curent, posibil și în weekend. Dar când va fi vorba de  volatilitate speculez că nivelul marcat cu albastru deschis pe grafic – 0.0018 – va fi retestat, marcând un lower high, înaintea ca cele  două zone de low să fie depășite. Un lucru pe care cumpărătorii ar trebui să-l urmărească ar fi încă o închidere cu succes peste  nivelul 0.0016311 BTC.

* XLM/BTC *

Am ales Stellar pentru analiză datorită unui pattern interesant pe care nu l-am acoperit până acum în edițiile trecute.

Haideți să analizăm împreună acțiunea prețului din ultimele 3 zile, pe un timeframe de o oră.

xlm

Pe parcursul primei jumătăți a sesiunii de marți, XLM a cochetat în mare parte cu canalul orizontal de rezistență de pe  daily, stabilind un punct de maxim la 3682 satoshi. După mai bine de 12 ore petrecute în această consolidare, Stellar a confirmat  tendința bearish (în favoarea vânzătorilor) cu o închidere sub canal.

Primul val de scădere a durat 8 ore, a afișat un volum ascendent de vânzare și a marcat un procentaj negativ de 4.83%,  respectiv 175 satoshi. Continuarea acestei scăderi este reprezentată de patternul despre care vorbeam mai sus: un bear flag. Acesta  a reprezentat o redistribuție de peste 12 ore în jurul liniei orizontale de la 3472 satoshi, după care vânzătorii s-au impus din nou cu  încă o scădere de aproape 5%.

De observat este faptul că la acest nivel de bottom (~3350 satoshi) cumpărătorii au decis că nu este nevoie de consolidare și au acționat rapid: n-au stat pe gânduri și au profitat de ocazie, reușind să ridice prețul cu 9.74% pe parcursul următoarelor 29 de ore. Această evoluție pozitivă n-a fost lipsită însă și de corecții: după fiecare creștere de 4.5%, cumpărătorii au fost nevoiți să cedeze jumătate din profit în favoarea vânzătorilor, dar au reușit să împingă prețul până înapoi în zona de rezistență, unde se află și la momentul scrierii acestui articol.

Ce urmează?

O consolidare în canalul de rezistență. O închidere peste acesta, continuată de o retestare cu succes din partea de sus
ar confirma determinarea de care cumpărătorii au nevoie. Totuși, mi se pare destul de probabil ca prețul de pivot să fie testat din  nou înainte ca Stellar să-și continue ascensiunea. Acest lucru ar continua seria de higher lows, lucru care indică un trend bullish sustenabil.

Spor & trade safe!
-Cristian Bot, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *