Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 11.06 – 17.06 – Bitcoin Romania

18 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza săptămânii 11.06 – 17.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru săptămâna precedentă (11 – 17 iunie) a înregistrat o scădere de 4.73% considerând prețul de
deschidere al săptămânii de $6757.9 și cel al închiderii de $6438.4, având maximul la $6899.0 și minimul la $6107.9

btc

Întreaga mișcare a prețului, pe care Bitcoin a afișat-o săptămâna trecută, constituie o volatilitate nu mai mare de $791.1, respectiv 11.47% din prețul actual. Privind lumănările de pe un timeframe mai mare – lucru pe care îl vom face împreuna atât pentru o perspectivă macro de pe Daily cât și de pe Weekly -, putem spune că moneda se află într-un canal de consolidare cu volatilitate și volum redus înainte de următoarea mișcare (care cel mai probabil va fi una de anvergură).

Să începem cu analiza graficului de o oră, cel afișat mai sus: în primele două zile ale săptămânii BTC și-a stabilit un range (o zonă în care prețul oscilează) de aproximativ ~$250, cu un prim suport la $6633.7, pe care l-a testat de 5 ori, și o rezistență la  pragul superior de $6873.4, preț care coincide cu închiderea zilei de luni și deschiderea zilei de marți. Tot în această zonă BTC a  descoperit și primul preț pivot în consolidarea pe care a avut-o: $6752. Datorită tensiunii pe care lumanările au acumulat-o în jurul acestuia, există o posibilitate ca în cazul în care prețul crește, să întâmpine o rezistență aici.

Ultimul rol pe care $6752 l-a jucat a fost de rezistență: după o ultimă atingere, BTC a marcat o scădere de $315.2 (4.67%), urmând ca mai apoi să consolideze din nou preț de 12 ore într-un „bear flag” (steag de tip bearish). Considerând punctul de maxim  din acest bear flag (marcat cu un canal roșu oblic pe grafic) de la $6611.7 și punctul de minim al săptămânii de la $6107.9, putem  afirma că după încheierea acestui bine-cunoscut pattern prețul a suferit încă o scădere de $503.8, respectiv 7.62%.

Se observă cu ușurință interesul pe care cumpăratorii l-au afișat la acest nivel, datorită formei pe care lumănările au
adoptat-o: umbre lungi în partea inferioară însoțite de corpuri mai mici decât acestea. Desigur, a urmat și la acest nivel o consolidare  de aproximativ 9 ore pe parcursul celei de-a doua jumătăți a sesiunii de miercuri. A urmat o creștere „explozivă” de peste 5% și o  altă scădere care a retestat pragul de rezistență a consolidării precedente – devenit acum suport și marcat pe grafic cu „Suport 4H„.

Ultima ascensiune a prețului din zona respectivă a avut loc joi, când în mai puțin de 3 ore, BTC a încercat „să iasă la suprafață”  peste fostul nivel de suport. Acest lucru n-a avut însă succes, deoarece, dupa încă o scurtă consolidare de aproximativ 6 ore, prețul s-a întors la nivelul de suport unde cumpărătorii continuă să afișeze interes: $6386 și $6350 – nivelele orizontale de suport de pe  timeframe de o zi și 4 ore.

La ce ne putem aștepta?

Pentru a putea răspunde la această întrebare propun să analizăm împreună macro-trendul pe care Bitcoin îl afișează, atât pe un timeframe de o zi cât și pe unul de o săptămână. Să începem cu 1D:

Notă: am afișat doar partea inferioară a graficelor pentru a observa mai bine acțiunea prețului la aceste nivele.

btc2
Un lucru pe care-l putem observa din prima este faptul că închiderea zilei de miercuri, 13 iunie, a avut loc la $6295.1,
marcând ziua cu cea mai joasă închidere din acest an. Totodată, săptămâna trecută, Bitcoin a stabilit și un canal de consolidare pe acest timeframe, între $6295 și $6633, al doilea preț fiind foarte apropiat de $6610, ultima linie orizontală de suport a lunii aprilie.

Acest lucru denotă faptul că fostul nivel de suport a devenit rezistență – un lucru deloc favorabil pentru cumpărători.
Țin totuși să precizez două lucruri: să ținem cont de faptul că BTC se află într-o consolidare după o scădere de aproximativ 40% pe parcursul ultimelor 40 de zile și că zonele cu volatilitate redusă (cum este cea în care ne aflăm momentan) au fost mereu continuate de o expansiune pozitivă a prețului.

Cazurile posibile sunt următoarele:

1) prețul pe acest timeframe închide sub nivelul de suport stabilit anterior (însoțit de volum corespunzător de vânzare): acest lucru ar aduce în calcul o scădere accelerată către următorul nivel important de suport: ~$5800.

2) un caz care mi se pare mai probabil este retestarea nivelului superior de rezistență de la $6610-$6633. Dacă avem parte și de o închidere peste acest nivel lucrurile ar putea lua o întorsătură pozitivă și posibil o retestare a următorului nivel de rezistență: cel din apropiere de $7000.

Odată stabilite aceste cazuri și nivele, să privim lucrurile dintr-o perspectivă și mai mare: 1W

btc3

Lucrurile se simplifică pe măsură ce dăm „zoom-out” tot mai mult. Și pe acest timeframe se poate observa o închidere  oarecum îngrijorătoare pentru cumpărători datorită închiderii de acum 2 săptămâni sub nivelul de suport stabilit la începutul lunii aprilie: $6816.7. Așa cum a zis și mai sus, la analiza graficului de o oră, săptămâna trecută a stabilit un „range„, un canal de  consolidare, după cum se vede pe grafic. Într-un mod similar cu analiza anterioară, aflăm că nivelul de suport de pe acest timeframe se află tot în imediata apropiere a prețului de ~$5800. Șansele ca Bitcoin să atingă acest nivel sunt relativ măricele, caz în care  cumpărătorii nu se hotăresc să afișeze volumul necesar unui reversal. Un scenariu care l-ar invalida pe acesta ar fi, desigur, o închidere peste $6816.7 pe lumănarea acestei săptămâni.

Spor & trade safe!
-Boț Cristian, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV