Jurnalul Crypto – Analiza 4.10.19 – ALTS/BTC

4 octombrie 2019 altcoins, analiza tehnica, criptomoneda, cryptomoneda

Articol scris de Cristian Bot

TOTAL – BTC, 1D, macro perspectivă

▪ În analiza de astăzi nu ne-am putut opri asupra unei singure monede de tip ALTcoin, așa că le-am luat pe toate. Graficul atașat mai sus reprezintă capitalizarea tuturor monedelor din sfera crypto, cu excepția celei mai importante: Bitcoin. De asemenea, pentru a păstra o perspectivă cât mai clară asupra dezvoltării pe termen lung al acestora, am plasat pe grafic două zone de interes macroscopic, colorate diferit, în funcție de rolul pe care acestea l-au adoptat în trecut și pe care continuă să-l joace. Prima zonă este cea care a fost atinsă cel mai recent, respectiv intervalul hașurat cu albastru deschis care poartă eticheta „Weekly support” – adică o zonă de interes a cumpărătorilor, aleasă conform nivelelor stabilite de timeframe-ul superior celui afișat – cel de o săptămână. Acesta se află între $57.28 M și $65.25 M și coincide cu zona de rezistență pe care graficul a confruntat-o la începutul anului, chiar acolo unde am plasat două săgeți roșii pentru identificarea respingerilor. Transformarea zonei în suport ar putea conduce la o apreciere de cel puțin 11.4% pe parcursul lunii curente.

▪ Un alt element prezent pe grafic este Fib Retracement-ul trasat de la $38.9 miliarde (17 decembrie 2018) până la 123 de miliarde (27 iunie 2019). Ambele date reprezintă puncte de inflexiune pe grafic, zile în care prețul fie s-a bucurat fie de o apreciere de peste 10 procente pe parcursul sesiunii, fie a suferit o scădere de același grad. Totodată, acestea sunt și datele de la care au început „Bull Market-ul” și „Bear Market-ul” monedelor de tip ALTcoin din ultimul an. Știți bine că nu am folosit des această unealtă (Fib Retracement), însă lucrurile pe care le indică în perioada curentă sugerează faptul că putem asista în curând la o apreciere a acestui index, cu atât mai mult cu cât s-a efectuat și o corecție completă până la nivelul 0.786 pe parcursul ultimelor 3 luni.

▪ Canalul hașurat cu roșu, aflat la pragul superior al graficului, se află între $128.77 M și $149.9 M. În zona aceasta s-a efectuat consolidarea din vara anului 2018, chiar acolo unde am plasat un ochi roșu pentru o observare mai ușoară. Retestul pe care prețul l-a efectuat cu un an mai târziu – pe parcursul acestei veri – a adus o respingere severă a vânzătorilor, una care „a împins” prețul cu 50.2 procente în sens negativ, ducând la retestarea celuilalt interval.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2019 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *