Jurnalul Crypto – Analiza 1.10.19 – BTC/USD

1 octombrie 2019 analiza tehnica, bitcoin, criptomoneda, cryptomoneda, investitie, pretul bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

BTC/USD, 4h, update

▪ De data aceasta nu mai putem vorbi despre un update al range-ului pentru piața BTC/USD: prețul a părăsit în mod categoric zona cuprinsă între $9,900 și $10,800 – interval care constituia o mare zonă de consolidare pentru BTC, una în care acesta a petrecut mai bine 40 de zile înainte de a trece la următoarea mișcare de expansiune. Contrar așteptărilor majorității, direcția acestei expansiuni a fost în jos, Bitcoin suferind o scădere de 20% vreme de patru zile, declin măsurat de la deschiderea sesiunii de miercuri, 23 septembrie, până la închiderea celei de sâmbătă, 26 septembrie.

? Care a fost cauza acestei scăderii?
▪ Răspunsul e destul de simplu: din cauza faptului că atât opinia colectivă a participanților la piață era de partea unei dezvoltări în sus a prețului, cât și din cauza faptului că aceștia au speculat cu poziții de long (cu sau fără levier) această direcție de dezvoltare, moneda principală a sferei crypto i-a surprins pe cei mai mulți, alegând dezvoltarea în direcția opusă. Să nu mai vorbim de faptul că înainte de scăderea agresivă de miercuri, graficul afișa formațiuni ambigue pentru a-i introduce pe speculanți în eroare (un exemplu concret e diferența între cei care au văzut triunghi simetric pe grafic și cei care au favorizat un triunghi descendent).

? Ar putea reducerea curentă de preț să reprezinte o oportunitate de cumpărare?
▪️ Pentru o perioadă mai lungă de timp – foarte probabil. Structura afișată de preț în acest moment nu indică faptul că Bitcoin nu ar mai putea petrece încă o perioadă de timp într-un range nou – situație care pare chiar probabilă considerând faptul că ne aflăm într-o piață de tip „consolidare – expansiune – consolidare”. Momentan, urmărim dezvoltarea prețului pentru a zări cele mai oportune momente. În același timp, credem faptul că direcția pentru următoarele câteva zile a fost dată de impulsul categoric pe care BTC l-a stabilit săptămâna trecută – respectiv în jos.

▪ Revenind la structura normală a comentariului, vom vorbi și despre câteva nivele de interes și cum ar putea reacționa acestea în cazul în care sunt retestate: în primul rând, nivelul negru accentuat de la $7,720 reprezintă un suport puternic – e foarte probabil ca taurii să continue să apere acest nivel dacă prețul se întoarce din nou aici; „părăsirea” lui de către cumpărători ar putea conduce la o continuare severă a corecției până în zona ~$7,300 (pe care nu am inclus-o în grafic pentru a nu-l micșora prea mult).
De cealaltă parte, în cazul în care canalul verde deschis aflat între $8,210 și $8,240 continuă să ofere suport pe acțiunea intra-day (de pe parcursul zilei) a prețului, atunci o retestare a zonei ~$8,700 devine probabilă. Concluzia e: indiferent de dezvoltarea prețului pe termen scurt, cel mai probabil e ca Bitcoin să-și stabilească nivele noi de consolidare.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2019 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *