Lori Beer, JP Morgan Chace: Blockchain va inlocui tehnologia existenta

29 august 2018 bitcoin, blockchain, ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Nume din ce in ce mai importante din industria financiara castiga incredere in cryptomonede si in tehnologia din spatele lor. Blockchain, fiind un registru imuabil, descentralizat si cryptat, poate furniza o evidenta clara a oricarei tranzactii, rezolvand astfel nenumarate problemele de supra-raportare sau raportare falsa. Cel mai recent, Lori Beer, CIO in cadrul cunoscutei banci JP Morgan Chace, a facut declaratii referitoare la avantajele tehnologiei registrului distribuit.

jp morgan chace

Beer considera ca modurile de utilizare a tehnologiei Blockchain sunt din ce in ce mai multe si mai variate. Astfel, in timp, Blockchain va inlocui tehnologia existenta. “Vom vedea o utilizare mai mare si mai variata a Blockchain […] In cativa ani Blockchain va inlocui tehnologia existenta, astazi aceasta doar coexista cu cea actuala”, a spus Beer, participand la o conferinta de presa in Buenos Aires.

Potrivit acesteia, JP Morgan utilizeaza deja tehnologia Blockchain pentru a simplifica procesul de plata si pentru a stoca informatiile clientilor referitoare la politica KYC (Know Your Customer). Ea a adaugat ca tehnologia Blockchain contribuie la prevenirea spalarii banilor. “In prezent, urmam multe cai. Am inventat un blockchain cu un cod deschis bazat pe Ethereum. […] Aplicarea acestei tehnologii in afaceri este mai importanta pentru noi decat tehnologia in sine. Cautam nu numai reducerea costurilor, ci si oportunitatile de a dezvolta noi produse”.

Aceasta nu este singura declaratie a unui reprezentant JP Morgan Chace referitoare la utilizarea tehnologiei Blockchain. Recent, CEO-ul Jamie Dimon a spus ce este increzator in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei. Acesta a spus ca banca testeaza Blockchain si intentioneaza sa o foloseasca “pentru multe lucruri”. In luna mai, banca a depus un brevet pentru dezvoltarea unei retele de plati peer-to-peer bazata pe Blockchain, care ar putea fi utilizata pentru tranzactii intrabancare si interbancare.

Conform celor mai recente studii, Bitcoin si Blockchain vor imbunatati functionarea sistemului bancar traditional. Astfel, Bitcoin si alte cryptomonede vor conduce la o crestere semnificativa a eficientei in industria bancara, mai ales in tarile cu economii instabile.

Sursa: https://oracletimes.com/jp-morgan-cio-lori-beer-says-the-blockchain-will-replace-existing-technology/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *