Ohio, SUA: Blockchain va schimba lumea

28 august 2018 blockchain

Articol scris de Andreea Mihalcea

Ryan Smith, membru al Camerei Reprezentantilor a Statelor Unite, a supranumit Blockchain o “inovatie care va schimba lumea” in acest deceniu. Raportandu-se la Ohio, statul pe care il reprezinta, el a declarat ca aceasta inovatie are un mare potential de a dezvolta economia si forta de munca. De asemenea, tehnologia poate fi o modalitate de eficientizare a guvernului si de sporire a securitatii in stocarea si circulatia datelor importante din sectorul public.

ohio

Matt Wald, presedinte si CEO al Laboratorului de Securitate si Informatica Columbus Collaboratory, a sustinut ca Blockchain nu aduce beneficii doar in lumea afacerilor, ci si in gestionarea datelor si in lantul de aprovizionare.Wald a adus in discutie si o potentiala colaborare cu parlamentul, pentru a crea prin Blockchain o forma legala de semnatura digitala pentru tranzactiile din afaceri.

La o recenta conferinta de presa, reprezentantii statului american si-au exprimat dorinta de a se pozitiona in centrul inovatiei Blockchain. In acest context s-a propus incurajarea invatamantului superior in vederea programelor de studiu ce urmaresc dezvoltarea tehnologiei. Totodata, s-a vorbit despre stimuarea studentilor in acest sens pentru a le permite sa acumuleze experienta in acest domeniu. “Deoarece acest lucru este atat de nou si in plina dezvoltare, putem plasa Ohio la conducere”, a declarat el.

Smith a convocat la intalnire parlamentari, cadre universitare si alte personalitati din lumea afacerilor. Scopul intalnirii a fost acela de a pune in plan promovarea si dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Printre cele mai importante subiecte abordate in cadrul discutiei a fost strategia de a impiedica pierderea oamenilor cu potential mare de dezvoltare in acest sector. Tinta lor este de a mentine pe teritoriul statului persoanele inteligente si talentate in ceea ce priveste tehnologia si industria Blockchain. Astfel, una dintre propuneri a fost crearea unor conditii cat mai frapante pentru acestea.

Hesham El Gamal, profesor al Universitatii din Ohio si presedinte al Departamentului de Inginerie Electrica si Calculatoare, a afirmat ca cercetarea academica a tehnologiei va permite aplicarea ei in domenii “neasteptate”, dand exemplu sistemul medical. El Gamal a numit Blockchain o “tehnologie revolutionara” si a declarat ca vede in ea un mare potential de a schimba lumea la nivel mondial.

In prezent, alaturi de Ohio, mai multe state ale Americii au luat masuri serioase de reglementare pentru promovarea si adoptarea tehnologiei Blockchain in diverse sectoare de activitate.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/ohio-lawmakers-academics-plan-to-make-state-a-hub-for-blockchain-development

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *