Specialisti: Bitcoin si Blockchain eficientizeaza industria bancara

16 august 2018 bitcoin, bitcoin vs banks, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin a reprezentat, o lunga perioada, un subiect de nisa, de care erau interesati in principal programatorii si pasionatii de tehnologie. Acum insa, Bitcoin a patruns in atentia publicului larg, investitori, dezvoltatori si antreprenori recunoscand potentialul pe care il au cryptomonedele si tehnologia Blockchain. De asemenea, in ultima perioada se efectueaza tot mai des studii si cercetari referitoare la cryptomonede si efectele pe care acestea le au in industria bancara.

industria bancara

Cel mai recent studiu este realizat de Infiniti Research, institut de cercetare cu birouri in Statele Unite, Canada, Regatul Unit, India si China. Potrivit studiului, Bitcoin reprezinta un activ sigur, care va imbunatati functionarea sistemului bancar traditional. Bitcoin si alte cryptomonede vor conduce astfel la o crestere semnificativa a eficientei in industria bancara. Acest lucru se va intampla mai ales in tarile cu economii instabile.

Studiul prezinta utilitatea BTC in Venezuela pentru a ilustra modul in care cryptomonedele pot actiona ca active in economiile instabile, la momente de inflatie ridicata. Chiar daca Bitcoin nu a fost acceptat pe scala larga, utilizarea cryptomonedei in tari precum Venezuela arata ca poate reprezenta un inlocuitor eficient al monedei fiat. Un exemplu similar este cazul scaderii valorii lirei sterline in urma referendumului Brexit. Prin urmare, investitorii isi indreapta atentia catre cryptomonede pentru tranzactii sigure si rapide.

Studiul concluzioneaza ca, desi cryptomonedele nu sunt inca acceptate ca metoda de plata pe scala larga, acestea au deja impact asupra finantelor internationale prin facilitarea tranzactiilor transfrontaliere. Mai mult decat atat, prin utilizarea tehnologiei Blockchain, tranzactiile crypto sunt nu numai sigure, dar si rapide, economisind astfel timp.

Studiul scoate in evidenta avantajele a patru cryptomonede, clasand Bitcoin pe primul loc, urmat de Ethereum, Monero si Dash. Potrivit studiului, cryptomonedele si Blockchain reprezinta  “un bun concurent pentru alte moduri de plata, care in cele din urma vor aduce beneficii utilizatorului final”. Ca urmare, cercetatorii preconizeaza ca si costurile de schimb valutar vor fi substantial mai ieftine in viitor.

Sursa: https://bitcoinist.com/bitcoin-is-a-safe-haven-asset-that-will-improve-finance-new-research-suggests/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *