Guvernul sud-coreean investeste in dezvoltarea tehnologiei Blockchain

14 august 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Coreea de Sud a anuntat ca opt sectoare ale economiei nationale vor primi finantare interna de peste 4.4 miliarde de dolari, o buna parte din fonduri fiind directionate catre dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Conform agentiei de presa Yonhap, guvernul sud-coreean a anuntat lansarea unui plan de cheltuieli interne pentru accelerarea progresului in 8 sectoare-cheie in industrie si tehnologie.

guvernul sud-coreean

Potrivit declaratiilor din partea Ministerului de Finante, guvernul a propus cresterea cu 65% a sumelor cheltuite in domenii precum Blockchain, big data si AI (Inteligenta Artificiala), fata de estimarile pentru anul 2018. Ministerul de Finante a declarat ca firmele conduse de stat ar putea cheltuieli sume impresionante in cele opt sectoare industriale pana in 2023. Se va prelua astfel conducerea cercetarilor in aceste domenii, iar autoritatile spera ca sectorul privat va urma exemplul.

Masurile vor contribui la facilitarea economiei platformei, care la randul sau va contribui la accelerarea cresterii inovatoare”, a declarat Ministrul de Finante Kim Dong-yeon. Potrivit acestuia, valoarea investitiilor ar putea creste pana la aproape 9 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani. Dong-yeon a adaugat faptul ca planul pe termen mediu include sustinerea a peste 10.000 de specialisti in aceleasi sectoare, la un cost aproximativ de 53 milioane de dolari.

Anuntul referitor la fondurile guvernamentale destinate studiului si cercetarii tehnologiei Blockchain ar putea contribui si la crearea unui important centru crypto. Guvernatorul insulei sud-coreene Jeju a cerut in mod oficial guvernului sa permita insulei sa devina o zona speciala pentru dezvoltarea tehnologiei Blockchain si crypto, potrivit unui articol din cotidianul local JoongAng Daily.

Sustinerea dezvoltarii Blockchain nu este un trend recent la Seul, guvernul sud-coreean afisand un interes din ce in ce mai mare in dorinta de a-si asigura locul in topul inovarii la nivel mondial. Toate aceste initiative fac parte dintr-o campanie condusa de Moon Jae, presedintele sud-coreean. Acesta a promis sa ia masuri in ceea ce priveste reglementarile drastice care pot bloca progresul noilor tehnologii precum Blockchain si AI.

Surse: https://unhashed.com/cryptocurrency-news/south-korea-blockchain-technology-billion-plan/

https://www.ethnews.com/island-in-south-korea-seeking-to-become-blockchain-and-crypto-haven

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *