Jaguar Land Rover colaboreaza cu IOTA

2 mai 2019 cryptomoneda, Iota

Articol scris de Cristina Dinica

Jaguar Land Rover, producatorul auto din Marea Britanie, va folosi blockchain-ul IOTA pentru a recompensa soferii cu cryptomonede in schimbul furnizarii de date. Stirea a fost confirmata recent de cele doua companii intr-un comunicat de presa. Jaguar testeaza software-ul folosind tehnologia atipica pe care se bazeaza IOTA, Tangle, oferindu-le soferilor posibilitatea sa castige unitati de mIOTA ca recompensa pentru furnizarea de date. Cryptomonedele vor fi distribuite soferilor in functie de datele oferite si, in mod evident, in functie de kilometri parcursi de acestia.

Acest sistem va permite automobilelor sa sa transmita informatii utile catre ceilalti conducatori auto. Asemanator Waze, utilizatorii vor putea notifica despre conditiile rutiere si performanta vehiculelor, precum aglomerari in trafic sau gropi din asfalt, aceste notificari fiind recompensate cu IOTA. Mai mult decat atat, soferii ar putea castiga cryptomonede si in schimbul participarii la un program de ride-sharing. Cryptomonedele castigate pot ulterior fi folosite pentru platirea de taxe rutiere, tichete de parcare sau pentru incarcarea masinilor electrice.

Parteneriatul cu IOTA face parte din programul Jaguar Destination Zero, care are ca scop combaterea accidentelor, congestionarii si emisiilor din industria automobilelor. “Tehnologia registrului distribuit este perfecta pentru a permite plati machine-2-machine pentru taxe si parcari, pe langa crearea de oportunitati pentru soferi de a castiga cryptomonede”, a declarat reprezentantul IOTA, Holger Köther.

 “In viitor, o masina autonoma ar putea conduce singura catre o statie de incarcare, va putea reincarca si plati, in timp ce proprietarul sau ar putea castiga recompense impartasind informatii utile, cum ar fi avertizarea altor autoturisme de traficul aglomerat”, a declarat Russell Vickers, unul dintre arhitectii responsabili de dezvoltarea de software in cadrul companiei.

Jaguar a spus ca masinile sale vor fi echipate cu senzori IoT (Internet of Things) pentru a furniza date prin intermediul sistemului Tangle al IOTA. Programul pilot se desfasoara in centrul de inginerie software auto din Shannon, Irlanda, care deja a integrat tehnologia pe mai multe modele de vehicule, inclusiv Jaguar F-PACE si Range Rover Velar. Momentan, sistemul a fost testat doar in Irlanda, iar compania de automobile nu a anuntat data la care aplicatia ar putea fi disponibila si in alte state. Jaguar Land Rover a produs anul trecut peste 600.000 de vehicule, un numar impresionant pentru un brand de lux.

Sursa: https://blog.iota.org/earn-as-you-drive-with-jaguar-land-rover-and-iota-3c744d8c0cba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *