Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 1-2 Mai

3 mai 2019 analiza tehnica, criptomoneda, cryptomoneda, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

* ETH/BTC *

✖ În timp ce BTC/USD reușește un alt breakout înspre nord, capitalizarea totală a monedelor de tip ALTcoins se resimte și nu copiază mișcarea. Pentru comentariul de astăzi am ales ETH/BTC – aceasta fiind paritatea principală care dictează direcția celorlalte.

✖ Astăzi păstrăm o perspectivă largă asupra lucrurilor: timeframe-ul ales este 1D (Daily), ceea ce înseamnă că fiecare dintre lumânările de mai jos reprezintă evoluția ETH-ului față Bitcoin pe parcursul unei zile. Adunând aceste lumânări, obținem performanța afișată de grafic din septembrie 2017 până în prezent. De asemenea, pe lângă „zoom out-ul” pe care l-am dat deja, am ales și nivele de interes de pe un timeframe și mai mare: respectiv nivelul de suport aflat la 0.028 BTC, ales conform închiderilor afișate pe 1M (Monthly), și cel de rezistență de la 0.035 BTC.

✖ Un argument aflat în favoarea scăderii la care am asistat astăzi este „pool-ul (piscina) de lichiditate”, aflată la 0.0298 BTC, unde s-a stabilit ultimul punct de minim în 28 ianuarie (anul acesta). Observăm consolidarea pe care prețul a avut-o chiar deasupra acestui nivel: în urma unei săptămâni petrecute aici, vânzătorii au simțit că este cazul să împingă prețul mai jos, pentru a retesta un vechi nivel de interes; prima reacție a fost bună, ducând la o creștere de 4 procente, lăsând în urmă doar un wick (o umbră) până la nivelul în cauză.

✖ Ultimul lucru asupra căruia vom atrage atenția este divergența de tip bullish care începe să se formeze pe indicatorul plasat în partea de jos a graficului (RSI). Deși prețul formează lower lows (noi minime), RSI-ul nu se conformează, și stabilește o creștere ușoară, anunțând faptul că o corecție este probabilă (corecție a trendului descendent – adică o creștere). Primul nivel pe care îl urmărim este 0.03 BTC, acesta având un rol de pivot încă din toamna anului trecut. Ultima testare a acestuia a avut loc acum două zile, când vânzătorii au opus rezistență aici.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *