Iulie – o luna volatila pentru Bitcoin. Ce urmeaza?

19 iulie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin a depasit din nou pragul de 10.000 de dolari, dupa o luna destul de volatila. Cryptomoneda si-a inceput bull run-ul in aprilie, culminand cu depasirea pragului psihologic de 10.000 in luna iunie, pentru prima data din luna martie 2018. Maximul din ultimul an a fost atins pe 26 iunie, odata cu depasirea valorii de 14.000 dolari. De atunci, valoarea BTC a variat destul de mult, scazand sub 10.000 de dolari pe 2 iulie, crescand la 13.000 de dolari pe 10 iulie si scazand din nou sub 10.000 de dolari pe 16 iulie.

Unii analisti au corelat piata volatila si aceasta corectie saptamanala cu audierile referitoare la proiectul Libra Coin al Facebook de pe Capitol Hill. De cealalta parte, politicieni precum Patrick Timothy McHenry considera ca Bitcoin este de neinvins. McHenry este reprezentantul Partidului Republican si congresman din partea Carolinei de Nord. Intrebat fiind daca politicienii vor permite pietei cryptomonedelor sa prospere, McHenry a declarat ca acestia “nu au capacitatea de a ucide Bitcoin. Nici chiar chinezii, cu firewall-ul lor si interventia lor extrema in societate, nu ar putea ucide Bitcoin”. McHenry a subliniat, de asemenea, ca proiecte crypto de tipul Libra, sustinute de companii, incearca sa reproduca succesul retelei descentralizate Bitcoin: “Esenta lui Bitcoin este ceea ce Libra si Facebook si corporatiile incearca sa imite”.

Bitcoin a crescut cu 9,94% la momentul publicarii articolului, majoritatea cryptomonedelor cunoscand un trend pozitiv. Reactiile la cresterea brusca a lui Bitcoin nu s-au lasat asteptate. Analistul Josh Rager a declarat ca tinta Bitcoin pe termen scurt este de 10.850 de dolari. Tom Lee, fondatorul Fundstrat, sustine declaratia analistului cunoscut in industrie ca The Boot, care prevede o crestere masiva la 14.000 dolari in august si 18.000 dolari in septembrie.

Potrivit acestuia, “S-ar putea sa nu mai vedem niciodata un curs format din patru cifre pe aceasta piata de tauri”. Analistul Crypto Thies este de aceeasi parere, spunand ca Bitcoin vizeaza pragul de 20.000 de dolari in 2019: “Octombrie-ianuarie sunt din punct de vedere istoric lunile cu cea mai mare crestere. Probabil ca vom vedea 20.000 $ in 2019. Mai important, nu vom mai vedea sub 10k din nou”.

 

Sursa foto: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/cegpcw/im_never_wrong/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *