Investitorii institutionali patrund pe piata crypto

11 aprilie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Piata crypto a inceput sa atraga investitorii institutionali, interesul sporit venind intr-o perioada in care acestia doresc exploatarea volatilitatii pietei. Astfel, interesul pentru Bitcoin a crescut in randul mogulilor, printre care George Soros si familia Rothschild.

La inceputul acestei luni, controversatul investitor si activist politic George Soros a acordat in mod oficial permisiune Fondului Soros de a tranzactiona cryptomonede. Ulterior, Venrock – firma de capital de risc fondata in 1969 pentru a se ocupa de investitiile familiei Rockefeller a anuntat ca va investi in cryptomonede si diverse proiecte legate de piata crypto.

Familia Rothschild se numara printre investitorii institutionali interesati de crypto, avand legaturi stranse cu bancile si alte instituții financiare. Primele vesti care leaga aceasta familie de piata crypto au inceput sa apara in 2017, cand Rothschild a inceput sa cumpere cryptomonede. Principele din Liechtenstein a dezvaluit, de asemenea, un interes pentru cumpararea Bitcoin si a altor cryptomonede ca investitie. Vestea vine pe fondul anuntului facut de prim-ministrul Adrian Hasler in cadrul unui discurs la Forumul de Finante din Vaduz, conform caruia Guvernul de la Liechtenstein va introduce o noua legislatie pentru reglementarea cryptomonedelor si a afacerilor care au la baza tehnologia Blockchain.

La inceputul acestei saptamani, societatea-mama a Bursei de Valori din New York, Intercontinental Exchange Inc., a fost de acord sa achizitioneze Bursa de Valori de la Chicago. Aceasta din urma a fost fondata in urma cu 136 de ani. Conform unei declaratii catre Bloomberg, Intercontinental Exchange Inc. a indicat ca isi va indrepta atentia catre Bitcoin si alte cryptomonede.

Din punctul meu de vedere, exista o tendinta pe care nu o putem ignora. Oamenii au mai multa incredere intr-un tip pe care nimeni nu l-a intalnit vreodata, pe nume Satoshi Nakamoto, decat in Sistemul federal de rezerva al USA. Oamenii sunt mai increzatori in tehnologie decat in institutiile guvernamentale […]”, a declarat Directorul Executiv al ICE, Jeffrey Sprecher.

 

Surse: https://www.newsbtc.com/2018/04/08/soros-rothschild-big-institutional-investors-entering-bitcoin-market/

bitcoinist.com/ice-chief-we-cant-ignore-bitcoin-trading/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *