Piata crypto se va maturiza si va atrage mai multi investitori

10 aprilie 2018 reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Adrian Lai este de parere ca in cursul acestui an piata crypto se va “maturiza” si isi va creste volumul de tranzactionare, in special in randul investitorilor institutionali, conform unui articol publicat in South China Morning Post. Lai este fondatorul Orichal Partners – prima firma din Asia care ofera consultanta pentru investitii crypto si Blockchain.

piata-crypto

Din punctul sau de vedere, cresterea capitalizarii de piata pana la peste 800 de miliarde de dolari (in cursul anului trecut), dar si scaderea semnificativa din primul trimestru al lui 2018 sunt “irationale”. El a atribuit aceasta volatilitate a pietei lipsei de reglementare, dar este optimist in ceea ce priveste viitorul.

Autoritatile de reglementare nu interzic dezvoltarea cryptomonedelor, ci incearca sa reglementeze mai bine piata, ceea ce ar trebui sa ajute industria sa se maturizeze. Daca pozitia de reglementare devine mai clara, fondurile mari vor fi asigurate si mai disponibile sa-si asume un capital semnificativ”, a declarat Adrian Lai. Acesta este de parere ca mai multi investitori vor fi interesati de piata crypto ca urmare a reglementarii.

Anul 2018 se dovedeste a fi unul benefic in ceea ce priveste reglementarea pietei, ceea ce poate confirma predictia lui Adrian Lai. Summit-ul G20 ce va avea loc la sfarsitul acestui an in Argentina are in agenda nu numai viitorul pietei muncii si infrastructura pentru dezvoltare. Mai multe tari participante au declarat ca se vor concentra asupra reglementarii cryptomonedelor in cadrul acestui summit.

Mai multe comisii americane au declarat faptul ca se vor ocupa de reglementarea pietei crypto, printre care Comisia de Tranzactionare a Marfurilor (Commodities Futures Trading Commission) si Comisia pentru securitate si schimburi (Security and Exchange Commission). De asemenea, Japonia si Coreea de Sud discuta in prezent in ceea ce priveste Blockchain si pentru cryptomonede, admitand faptul ca masurile de reglementare nu sunt pe deplin dezvoltate. Autoritatile ruse intentioneaza si ele sa adopte o noua legislatie pentru legalizarea tranzactiilor crypto. Conform unui raport publicat in ziarul oficial al Parlamentului Rus, termenul limita pentru aprobarea proiectului de lege este 1 iulie 2018.

Sursa: https://medium.com/@lendoplatformltd/crypto-market-will-mature-in-2018-dc4af68eec87

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *