Insulele din Caraibe vor adopta Bitcoin ca metoda oficiala

9 mai 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Tarile din Caraibe, respectiv Antigua si Barbuda ar putea adopta in curand Bitcoin ca moneda oficiala. Steadroy „Cutie” Benjamin, Procurorul General al Antigua si Barbuda va elabora legi pentru implementarea criptomonedei pentru vanzarea de bunuri si servicii.

dims

O astfel de decizie a fost luata dupa ce un grup legat de Asociatia de Leisure & Gaming din Antigua s-a intalnit saptamana trecuta cu Cabinetul din Antigua si Barbuda, unde au discutat despre posibilitatea adoptarii monedei digitale Bitcoin, asa cum a informat publicatia locala Antigua Observer.

Ministrul comertului si al protectiei consumatorilor, Chet Greene, a declarat la sedinta de briefing post-cabinet:

Aici, in Caraibe, respectiv Antigua și Barbuda stim ca suntem intotdeauna foarte mult in fata, suntem avansati si in centrul noilor dezvoltari. Suntem lideri si trendsetteri aici in Caraibe„.

cryptocoinsnews-bitt-carribean

Principalele motive care au atras autoritatilor din Antigua si Barbuda atentia asupra Bitcoin, potrivit lui Greene, sunt trasabilitatea acestei criptomonede, care ar permite guvernului sa „urmareasca tranzactiile, deci in contextul acuzatiilor ca tara noastra este implicata in paradisurile fiscale” si imutabilitatea sa.

Greene continua:

Moneda ne ajuta in Antigua si Barbuda in ceea ce priveste sectorul jocurilor de noroc pe Internet. Ne va permite satisfactia necesara ca jurisdictie in ceea ce priveste intrebarile care ne vor fi adresate in mediul global„.

Faptul ca Bitcoin urmeaza sa fie adoptat in Caraibe nu este deloc un fapt surprinzator, dupa ce start-up-ul Bitcoin Caricoin, cu sediul in Marea Britanie, a anuntat lansarea unui portofel Bitcoin pentru Caraibe in 2015. Portofelul a fost dezvoltat în parteneriat cu compania de securitate BitGo din cadrul Palo Alto.

sursa: https://coinidol.com

http://antiguaobserver.com/ab-looking-to-embrace-bitcoin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *